Prachtige beelden: clubman Pérez scoort tweemaal bij rentree op derde niveau

9 januari 2023, 10:15
Prachtige beelden: clubman Pérez scoort tweemaal bij rentree op derde niveau

Lucas Pérez heeft bij zijn rentree bij Deportivo La Coruña gelijk laten zien wat hij waard is. De oud-spits van Elche keerde terug bij de club uit zijn geboortestad en scoorde twee keer bij zijn rentree. De club speelt na een lange tijd in LaLiga op het derde niveau van Spanje, Pérez wil zijn club helpen om terug te keren op het hoogste niveau. 

De spits wilde afgelopen zomer al naar Deportivo terugkeren, maar dat ging uiteindelijk niet door. Na de WK-break wilde hij water bij de wijn doen, de aanvaller heeft namelijk de bijna helft – pak hem beet een half miljoen euro – betaald van zijn eigen transfersom. Aan clubliefde geen gebrek bij Pérez, die bij onder andere Arsenal en West Ham United heeft gespeeld.

Volgepakt stadion

In het thuisduel met Unionistas begon hij gelijk in de basis. Vlak na rust nam de spits de openingstreffer voor zijn rekening, in de blessuretijd prikte hij de 3-0 ook nog binnen. Een perfecte rentree voor een man met zoveel clubliefde. De ruim 24.000 seizoenkaarthouders bij de club schreeuwden zijn naam na de twee treffers. Het stadion dat plaats biedt aan 34.000 toeschouwers doet je niet denken aan het derde niveau, 

Rond de eeuwwisseling werd Deportivo de La Coruña nog landskampioen van Spanje, maar tegenwoordig vertoont de ooit halvefinalist van de Champions League haar kunsten in de Primera División RFEF. Na degradatie uit LaLiga in 2018 en uit LaLiga2 in 2020 is de opmars – met Lucas Pérez - weer begonnen met als einddoel een terugkeer in LaLiga. De club staat vierde met vier punten achterstand op de koploper, er promoveert één club rechtstreeks naar het tweede niveau.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen