Slot leeft mee met Schreuder na ontslag: "Meer dan een collega"

27 januari 2023, 15:45
Slot leeft mee met Schreuder na ontslag:

Arne Slot zag concurrent Ajax donderdagavond punten verspelen tegen FC Volendam en hoorde de ochtend daarop dat Alfred Schreuder is ontslagen. In Rotterdam-Zuid wellicht reden tot leedvermaak, maar voor Slot geldt dat zeker niet. De coach van Feyenoord had juist te doen met zijn collega bij de aartsrivaal, die hij zelf goed kent.

Tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag kreeg Slot de nodige vragen over het ontslag van Schreuder, maar om daarover te oordelen vond hij ongepast. Wel wees hij op andere trainers die bij topclubs slechte reeksen neerzetten en wel mochten blijven zitten. "Dat is hier gebeurd met Giovanni van Bronckhorst en bij PSV met Phillip Cocu. Ze zijn daarna allebei nog zeer succesvol geweest bij die clubs", werd hij geciteerd door Voetbal International.

"Dat kan met twee dingen te maken hebben", speculeerde hij. "Het zou kunnen dat zij als oud-speler van de club iets meer krediet hadden bij de achterban. En het tweede argument zou kunnen zijn dat we in een andere tijd leven. Als je één keer gelijkspeelt, vindt iedereen op social media jou een onbenul die er niks van kan. Dat gaat nu wat sneller dan vroeger."

Contact met Schreuder

"Tegelijkertijd weten we hoe dicht het bij elkaar ligt", vervolgde Slot ter verdediging van Schreuder. "Hij werd een half jaar geleden kampioen in België, maar bij Ajax is het niet geworden wat hij en Ajax gehoopt hadden. Dat vind ik voor hem jammer. Dat is bij elke collega zo, maar ik ken Alfred wat beter dan om hem alleen een collega te noemen." De twee speelde in 2002/03 samen bij NAC Breda en hebben nog altijd geregeld contact. Ook na het ontslag van Schreuder. "Maar het is ongepast om daar nu over uit te weiden. We kennen elkaar iets beter, dus we hebben wel eens contact gehad in het verleden. En dus ook vandaag."

Lees ook: Feyenoord topfit richting topper

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Ik zal Schreuder missen. Prima resultaten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen