'Van Ginkel staat voor rentree in Arnhem en hereniging met Pröpper'

31 januari 2023, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kans is groot dat Marco van Ginkel en Davy Pröpper spoedig met elkaar herenigd zullen worden. De middenvelders kennen elkaar goed van hun gezamenlijke periodes bij Vitesse en het ziet er naar uit dat zij de komende maanden opnieuw samen te bewonderen zijn in Arnhem. Vitesse wil Van Ginkel graag op de valreep nog overnemen van de Eindhovenaren.

Dat melden verschillende media, waaronder het Eindhovens Dagblad en Voetbal International althans. Vitesse heeft zich bij PSV gemeld om Van Ginkel over te nemen. De clubs zijn momenteel in overleg, waar Van Ginkel een terugkeer naar de club waar hij zijn doorbraak beleefde wel ziet zitten. 'Mede omdat Pröpper nu bij Vitesse aan de slag is gegaan', schrijft het Eindhovens Dagblad. Pröpper maakte afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen zijn rentree op de Nederlandse velden, nadat hij een jaar eerder nog een punt had gezet achter zijn spelersloopbaan.

Pröpper was in de zomer van 2021 teruggekeerd bij PSV, maar onder toenmalig trainer Roger Schmidt kwam hij niet tot nauwelijks aan spelen toe. Het middenveld, met onder meer Van Ginkel, stond destijds als een huis. Van Ginkel had in de zomer van 2021 transfervrij de overstap gemaakt van Chelsea naar PSV, nadat hij in het voorgaande seizoen al van PSV de kans had gekregen om in Eindhoven te herstellen van een zware blessure. Waar Van Ginkel vorig seizoen nog in 38 wedstrijden in actie kwam, staat de teller in het huidige seizoen pas op 54 minuten. Van Ginkel stond lange tijd aan de kant met een hamstringblessure. Eenmaal hersteld moet hij genoegen nemen met een reserverol.

Vitesse zou Van Ginkel dus graag willen verlossen van die rol. De middenvelder is in Eindhoven in het bezit van een aflopend contract, dus Vitesse zal naar alle waarschijnlijkheid geen transfersom hoeven neer te tellen voor zijn terugkeer. Van Ginkel droeg tussen 2010 en 2013 al 111 keer het shirt van de Arnhemse hoofdmacht. In de zomer van 2013 vertrok hij naar Chelsea, maar zijn periode in Londen werd geen succes. Van Ginkel sukkelde met blessures en werd veelvuldig uitgeleend. Na uitleenperiodes bij AC Milan en Stoke City streek hij in 2016 neer in Eindhoven. PSV huurde hem liefst drie keer van Chelsea. Van Ginkel kwam 118 keer in actie voor PSV. Hij scoorde 34 keer en verzorgde 15 assists.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen