Versterkingen lijken op komst voor zwalkend FC Groningen

16 januari 2023, 16:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De selectie van FC Groningen lijkt op korte termijn een broodnodige kwaliteitsimpuls te krijgen. Aimar Sher staat volgens Expressen op het punt om de overstap naar de dolende Eredivisie-club te maken. Een tweede versterking is ook op komst.

Het is code rood in Groningen. Het ontslag van Frank Wormuth heeft (vooralsnog) niet het gewenste effect gesorteerd. De tweede seizoenshelft had met de pijnlijke uitschakeling in de KNVB Beker tegen Spakenburg (2-3) en de competitienederlagen tegen Excelsior (1-0) en Feyenoord (0-3) niet slechter kunnen beginnen. Dat Groningen zich op meerdere posities wil versterken, is een logisch gevolg van de sportieve malaise.

Sher wordt mogelijk de eerste winteraanwinst van Groningen. De Zweedse middenvelder met Irakese roots komt bij Spezia nauwelijks aan spelen toe. De teller staat dit seizoen op slechts zeventien speelminuten in de Coppa Italia. In de Serie A mocht hij geen enkele keer opdraven. Bij Groningen lonkt meer speeltijd voor Sher, die de wedstrijd tegen Feyenoord zou hebben bijgewoond en alleen nog maar medisch gekeurd zou moeten worden.

Meer versterkingen

Niet alleen Sher, ook Johan Hove lijkt zich aan Groningen te gaan verbinden. In Noorwegen wordt gemeld dat de 22-jarige middenvelder binnenkort in de Euroborg te bewonderen is. Hove stond ook in de belangstelling van OH Leuven uit België. Groningen betaalt Strømsgodset IF naar verluidt rond de één miljoen euro voor de Noor. Groningen werd kortgeleden ook in verband gebracht met PEC Zwolle-smaakmaker Thomas van den Belt en Hjalmar Ekdal van Djurgardens IF.

Lees ookDegradatiespook rammelt keihard aan de poorten van de Euroborg

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen