'Xavi vindt vervanger Memphis bij Liverpool dankzij komst Gakpo'

4 januari 2023, 15:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft Roberto Firmino op het oog, zo meldt Football Espana. De 31-jarige spits is momenteel niet langer zeker van een basisplaats bij Liverpool en de Engelse topclub zou daarom bereid zijn om mee te werken aan een vertrek van de Braziliaan. Barça-trainer Xavi Hernández ziet de komst van Firmino echter wel zitten, zeker nu een vertrek van Memphis Depay in de zomer steeds aannemelijker lijkt.

Alle partijen gaan er namelijk vanuit dat Memphis aankomende zomer Barcelona op een transfervrije basis gaat verlaten. De Nederlander komt dit seizoen nauwelijks aan speelminuten toe, maar mag van Xavi niet verkocht worden om een mogelijke blessure van spits Robert Lewandowksi op te kunnen vangen. Wanneer Memphis in de zomer vertrekt, loopt het contract van Firmino echter af tegelijkertijd in Liverpool, waardoor Barça hem gratis op kan pikken als vervanger.

Firmino vormde enkele jaren terug nog de vaste spits bij Liverpool met Sadio Mané en Mohamed Salah op de vleugels, maar is vorig seizoen uit de gratie geraakt. Ondanks het flinke aantal blessures van onder meer Luis Díaz en Diogo Jota kan hij echter niet meer rekenen op een basisplaats. Ook de komst van Cody Gakpo maakt het zicht op speeltijd nog kleiner voor Firmino, waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid niet bij zal tekenen in Liverpool.

Xavi is daarentegen een groot fan van de Braziliaan en zou hem als ideale vervanger zien voor Lewandowski, wanneer de Pool rust nodig heeft. De toekomst van Memphis daarentegen is momenteel nog onduidelijk. Onder meer Manchester United, Arsenal, Chelsea, Juventus en AS Roma zouden nog op zoek zijn naar een nieuwe spits, maar zijn naar verluidt alleen geïnteresseerd in de Nederlander als hij een transfervrije status behoudt. 

Lees ook: 'Memphis raakt FC Barcelona compleet beu

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen