'Barcelona maakt lijstje met onaantastbare spelers: De Jong ontbreekt'

23 februari 2023, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De toekomst van Frenkie de Jong blijft onderwerp van gesprek bij FC Barcelona. De koploper van La Liga moet nog altijd salarisproblemen oplossen en heeft daarom een lijstje met essentiële spelers opgesteld die sowieso niet mogen vertrekken. De Jong hoort daar opvallend genoeg niet bij.

Volgens het Spaanse medium Sport zijn er momenteel vijf spelers die hoe dan ook niet in aanmerking komen voor een transfer. Dat zou gaan om Pedri, Gavi, Robert Lewandowski, Ronald Araújo en Jules Koundé. Barcelona is nog altijd druk bezig om de last van de hoge salarissen flink te verminderen. Het mogelijke vertrek van grootverdieners Sergio Busquets en Jordi Alba zou daarbij kunnen helpen.

Lees ook: Supporters Man United kunnen niet geloven hoe Xavi Bruno Fernandes noemt

Daarnaast zullen de Catalanen in de toekomst beter moeten onderhandelen rond nieuwe contracten. Buiten de vijf bovenstaande spelers mogen de andere leden van de selectie bij een geschikt bod vertrekken uit Camp Nou. Dat geldt naar verluidt ook voor middenvelder De Jong en doelman Marc-André ter Stegen. De 25-jarige De Jong is bezig aan zijn vierde seizoen bij Barcelona en ligt tot medio 2026 vast.

Europa League

Voorlopig zal De Jong zich overigens nog niet zo druk maken om wat er komende zomer gaat gebeuren. De middenvelder bereidt zich momenteel met Barcelona voor op de kraker tegen Manchester United in de tussenronde van de Europa League. Die wedstrijd wordt donderdag afgewerkt op Old Trafford. Daarnaast zijn de Catalanen met Real Madrid verwikkeld in de strijd om de landstitel in Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen