Bizar: Promes krijgt drie kansen vanaf elf meter, benut er maar één

28 februari 2023, 10:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quincy Promes heeft maandag een opvallende hoofdrol opgeëist in een bizarre bekerwedstrijd tussen Spartak Moskou en Lokomotiv Moskou. De in Nederland verguisde aanvaller mocht in blessuretijd van de tweede helft driemaal een strafschop nemen, maar miste er daarvan liefst twee. Bij zijn tweede misser, in de negende (!) minuut van de blessuretijd, kreeg hij echter een herkansing en die benutte hij wél.

In de heenwedstrijd won Spartak al met 0-1 bij Lokomotiv en door de uiteindelijk benutte strafschop van Promes werd het maandag 4-2. Eerder in het duel had Promes ook al een assist op zijn naam weten te krijgen. Door de zege voegt Spartak zich bij de laatste vier in het Russische bekertoernooi.

In de 93ste minuut kreeg Promes bij een 3-2 voorsprong zijn eerste kans vanaf elf meter. De gewezen Oranje-international ging onderuit na een tackle van Igor Smolnikov en mocht zelf de toegekende penalty gaan nemen. De vleugelspeler schoot in de linkeronderhoek, maar keeper Ilya Lantratov kon de bal uit de hoek tikken. Na een handsbal van Germán Conti kreeg Promes even later de kans om zich te revancheren op de doelman.

Lees ook: Promes ontkent specifieke aanvraag voor Russisch staatsburgerschap

Dit wilde Promes op een vernederende wijze doen met een panenka, maar keeper Lantratov bleef gewoon staan en kon de inzet simpel vangen. De VAR had alleen geconstateerd dat de doelman niet volledig op zijn lijn stond en dus mocht Promes een derde poging wagen. Hier klonk het gezegde driemaal is scheepsrecht, want de Nederlander schoot alsnog raak in de linkerhoek. Voor Promes was dit zijn achttiende goal van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Quincy Promes heeft dagelijks kansen om een vliegticket te pakken om naar NL te komen en zijn rechtzaak bij te wonen. Hoeveel van DIE kansen zou hij benutten? ...........

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveel kansen heeft hij nodig met een mes binnen 1 meter, ook drie? Per knie dan bedoel ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen