Christian Atsu levend onder het puin vandaan gehaald in Turkije

7 februari 2023, 08:19

Christian Atsu is maandag levend onder het puin vandaag gehaald na de vreselijke aardbevingen in Turkije. Er was lange tijd onzekerheid over het welzijn van de ex-speler van onder meer Vitesse. Dinsdagochtend kwam zijn club Hatayspor gelukkig met goed nieuws over de 31-jarige middenvelder.

"Christian Atsu is met verwondingen onder het puin vandaan gehaald. Helaas ligt onze technisch directeur Taner Savut nog steeds onder het puin", laat Hatayspor-persvoorlichter Mustafa Özat weten aan Turkse media. Enkele teamgenoten en stafleden van Hatayspor werden ook al onder het puin bevrijd. De zware aardbevingen in Turkije hebben inmiddels aan ruim 4300 mensen het leven gekost.

Bekijk ook: Kökçü en Yilmaz reageren emotioneel op aardbeving Turkije

Turkije en Syrië werden maandag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Aan het einde van de ochtend vond in het zuidoosten van Turkije een nieuwe aardschok plaats. Het trainingscomplex van Hatayspor ligt in het epicentrum van de aardbeving. Door de dramatische gebeurtenissen werden er maandagavond drie wedstrijden in de Süper Lig afgelast.

Orkun Kökcü

In Nederland werd emotioneel gereageerd op de aardbevingen in Turkije. Zo betuigden onder meer Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü en Burak Yilmaz, captain van Fortuna Sittard, hun medeleven. Daarnaast was er bij de wedstrijd tussen Willem II en FC Eindhoven, waar Ozan Kökcü namens de gasten in actie kwam, een minuut stilte. De middenvelder reageerde zichtbaar geëmotioneerd op het eerbetoon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen