Eindelijk meer Feyenoord-spelers in Oranje? "Koeman gaat handtekening zetten"

28 februari 2023, 12:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman gaat komende vrijdag zijn voorselectie van het Nederlands elftal bekend maken. Tijdens het wereldkampioenschap in Qatar was Justin Bijlow de enige Feyenoorder in de selectie van Oranje. Maar aangezien de Rotterdammers nog altijd aan kop gaan, is de verwachting dat er meer spelers uit De Kuip worden opgeroepen.

Bij het tv-programma Voetbalpraat van ESPN werd de mogelijkheid besproken dat er meer spelers van Feyenoord opgeroepen worden voor het Nederlands elftal. In Rotterdam-Zuid vond men weleens dat er te weinig Feyenoorders een kans kregen onder Van Gaal. "Koeman zal zijn eigen handtekening zetten onder deze selectie", verwacht AD-journalist Mikos Gouka.

"Koeman is bij trainingscentrum 1908 geweest en schijnt met Quilindschy Hartman te hebben gesproken. Hij mag ook nog voor Curacao spelen en Koeman wilde weten of hij voor Oranje wil spelen. Als je de selectie maakt, is het logisch dat je naar de koploper kijkt. En de koploper doet het goed", weet Goukas, die bijval krijgt van tafelgenoot Kenneth Perez.

Lees ook: 'Koeman onder de indruk van Feyenoorder en belt naar Rotterdam'

"Het zou wel heel gek zijn als ze alle drie (Mats Wieffer, Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida) niet in de voorselectie zitten", aldus Perez, die verwacht dat een aantal van hen in elk geval in de voorlopige selectie zit. "Dan heb je nog een paar weken om het definitief te maken." (…) Wieffer is in elk geval genoeg genoemd. Ik wil hem zien tegen Shakhtar. Hij maakt een fantastisch goede indruk. Maar wel in Nederland, ik wil hem graag ook in Europa zien." De grootste concurrent van Wieffer is Teun Koopmeiners. Perez: "Hij speelt op een niveau dat elke week meer van hem vraagt."

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen