Prachtig: Galatasaray-spelers staan loon af aan aardbevingsslachtoffers

15 februari 2023, 20:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Galatasaray is de volgende club die met een mooi gebaar komt voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. Galatasaray-spelers als Dries Mertens, Mauro Icardi, Juan Mata en Fredrik Midtsjo gaan net als de rest van het team een deel van hun loon afstaan voor de slachtoffers. Het gaat hierbij om de verdiensten van de maand februari. Dat maakte clubvoorzitter Dursun Özbek woensdagmiddag bekend, meldt het Turkse DHA.

Het is inmiddels een week geleden dat de aardbevingsrampen plaatsvonden en het dodenaantal is opgelopen tot boven de veertigduizend. Daarvan komen er ruim vijfendertigduizend slachtoffers uit Turkije. De koploper van de Süper Lig schiet, net als veel andere voetbalclubs, te hulp. Spelers schenken een deel van hun loon om hulporganisaties te financieren.

Özbek maakt het nieuws bekend tijdens een persconferentie. "Iedereen nam zijn verantwoordelijkheid", meldde de voorzitter. Galatasaray secretaris-generaal Eray Yazgan kwam met nog meer hartverwarmend nieuws. "In de afgelopen negen dagen hebben we 87 vrachtwagens en in totaal 1.750 ton materiaal voor humanitaire hulp gebracht. Dit omvat generatoren, hygiëneproducten, verwarmingen, dekens, dekbedden en zelfs voedsel en water."

Lees ook: Trabzonspor komt met schitterende acties tijdens emotioneel Europees-duel

Meer mooie acties

Op dit moment liggen alle sportcompetities stil in Turkije. Desalniettemin komt regerend landskampioen Trabzonspor donderdagavond wél in actie. Zij nemen het in de eerste tussenronde in eigen huis op tegen FC Basel. De club meldde eerder dat alle opbrengsten van dat duel gedoneerd worden aan de overlevenden. Ook wordt er een speelgoedverzameling gebracht naar kinderen in het rampgebied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen