Hans Kraay jr. meldt na toevallige ontmoeting twijfelgeval bij Ajax

20 februari 2023, 22:18   Bijgewerkt: 20 februari 2023, 22:52

Het is nog onzeker of Edson Álvarez donderdag in actie kan komen voor Ajax tegen Union Berlin. Er staat een vraagteken achter de naam van de Mexicaan, zo beweert Hans Kraay jr. maandagavond bij Voetbalpraat.

Álvarez kwam zondag niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-0). De middenvelder, die de laatste tijd veelvuldig als centrale verdediger wordt gebruikt, viel twintig minuten voor tijd uit met schouderklachten. Over de ernst van de blessure is nog weinig duidelijk.

"Ik vroeg Heitinga direct na afloop hoe het met Álvarez is", begint Hans Kraay jr. "Hij zei: ik ga ervan uit dat hij de wedstrijd tegen Union Berlin wel redt. Daarna liep ik uit de catacomben naar mijn auto en zag ik Álvarez staan. Hij zei: de dokter heeft er net naar gekeken en mijn schouder is niet gebroken of uit de kom, maar ik heb wel veel pijn en vertrouw het niet. Morgen (vandaag, red.) ga ik foto's laten maken in het ziekenhuis. Álvarez is een twijfelgeval."

Voor Ajax staat donderdag in de hoofdstad van Duitsland de return tegen Union Berlin in de tussenronde van de Europa League op het programma. De heenwedstrijd eindigde in 0-0, waardoor het nog alle kanten op kan. Álvarez is, mits fit, zeker van zijn plek in het elftal. In het heenduel speelde de Mexicaan als middenvelder. Afgelopen weekend zakte hij weer een linie terug.

Update van Mike Verweij

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, heeft via Twitter een update gegeven over de schouderblessure van Álvarez. Hoewel de Mexicaan maandag niet heeft getraind en nog last ondervindt, is het de verwachting dat hij donderdag gewoon in actie kan komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen