Infantino pakt enorme bonus: FIFA-salaris bijna verdubbeld

15 februari 2023, 16:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, heeft over het jaar 2022 een flinke bonus uitgekeerd gekregen door de wereldvoetbalbond. De Zwitser verdubbelde daardoor bijna zijn salaris en toucheerde over het afgelopen kalenderjaar een bedrag van 3,64 miljoen euro bruto.

Uit het financiele jaarverslag van de FIFA blijkt dat Infantino bovenop in totaal 3,6 miljoen Zwiterse frank ontving. Zijn vaste salaris bedraagt 2 miljoen frank, de overige 1,6 miljoen worden als bonus bijgeteld. De FIFA kende een lucratief jaar, met het WK in Qatar als grote blikvanger. 

Infantino is niet de enige die daarom een flinke extra som in zijn zak heeft mogen steken. Ook Fatma Samoura, de Senegalese secretaris-generaal van de bond, mocht zes ton in franken als bonus biischrijven en komt in totaal op een jaarlijks salaris van 'een kleine 2 miljoen euro', schrijft het Franse RMC Sport. De 25 leden van de FIFA-Raad, in het verleden het uitvoerend comité genoemd, krijgen ieder 250 duizend euro exclusief dag- en onkostenvergoedingen. 

Kritiek

De financiële successen ten spijt was het niet alleen maar hosanna voor de FIFA in 2022. De bond kwam rond de toewijzing van het WK aan Qatar hevig onder vuur te liggen. Zowel mensenrechtenorganisaties als een deel van de deelnemers hadden grote moeite met onder meer de omstandigheden van arbeidsmigranten en het strafbaar stellen van homoseksualiteit in het land. Dinsdag stak opnieuw een storm van kritiek op toen bekend werd gemaakt dat het volgende WK voor clubteams in 2025 in Saoedi-Arabië wordt gehouden. 

Lees ook: FIFA opnieuw in opspraak na toewijzing WK clubteams aan Saudi's

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat bovenop zijn corruptie.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig is de Zwitserse frank ongeveer een euro, anders was het een beetje verwarrend. Hoe dan ook, volkomen terecht natuurlijk. Hij doet het zo goed!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen