Inter geniet eindelijk van Lukaku tijdens late overwinning op Porto

23 februari 2023, 00:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Romelu Lukaku heeft Internazionale woensdagavond een minimale overwinning op FC Porto bezorgd. De kwakkelende spits liet zich als invaller gelden voor eigen publiek en zorgde in Milaan voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Diep in de tweede helft sloeg de gastheer toe.

Stefan de Vrij en Denzel Dumfries zagen vanaf de bank hoe Porto-doelman Diogo Costa in de eerste helft een belangrijke rol speelde. Ondanks dat er weinig serieus doelgevaar te constateren was in Milaan, moest de goalie tot twee keer toe op geweldige wijze ingrijpen. Costa ranselde een verrassende inzet van Hakan Çalhanoglu onder de lat vandaan en greep vlak voor rust goed in toen een vrije trap vlak voor zijn neus nog van richting werd veranderd. Dat betekende echter niet dat Porto zich niet liet gelden.

Ook de bezoekers uit Portugal kregen in de eerste helft namelijk een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Andre Onana was scherp en voorkwam dat Marko Grujic van dichtbij voor de 0-1 kon zorgen. De ex-Ajacied moest daarbij wel een kansrijke rebound weggeven, maar zag tot zijn opluchting dat die naast werd geknikt. In de tweede helft moest de sluitpost uit Kameroen binnen luttele seconden drie keer ingrijpen. Porto leek op voorsprong te komen, maar daar stak Onana op katachtige wijze een stokje voor.

In de slotfase bleven beide ploegen hinken op twee gedachten. Toch besloot Inter nog voor de 1-0 te gaan. Een scherpe voorzet van invaller Romelu Lukaku werd in die zoektocht maar net gemist door aanvoerder Lautaro Martínez. Daarna sneed Porto zichzelf in de vingers. Otávio kreeg zijn tweede gele kaart voorgeschoteld na een domme overtreding en mocht een kwartier voor tijd alvast gaan douchen. Dat bleek meteen de doodslag voor Porto, dat tevergeefs probeerde om het doelpuntloze gelijkspel over de streep te trekken.

Inter ging immers met man en macht op zoek naar de openingstreffer en die viel uiteindelijk ook. Een uitstekende voorzet van Matteo Darmian viel op het hoofd van de Belg, die in eerste instantie de paal raakte. De bal viel echter precies voor de voeten van Lukaku en dit keer schoot hij wel raak. Even later was de ervaren aanvalsleider zelfs nog dichtbij de tweede treffer van Inter, maar die werd voorkomen door Costa. De return in het Estádio do Dragão wordt op dinsdag 14 maart afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen