Manchester City bibbert heel even, maar nieuwe thriller blijft uit

12 februari 2023, 19:28
Manchester City bibbert heel even, maar nieuwe thriller blijft uit

Manchester City heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd. Een dag na het verrassende puntenverlies van Arsenal was de veelbesproken grootmacht op eigen veld vooral in de eerste helft een paar maatjes te groot voor Aston Villa: 3-1.

Bij menig liefhebber van de Premier League gingen de gedachten zondagavond uit naar 22 mei 2022. Op de laatste speeldag van de competitie konden zowel Manchester City als Liverpool nog kampioen worden. Manchester City was de grote favoriet, maar de ploeg van trainer Pep Guardiola liet zich volledig verrassen door Aston Villa en keek na 69 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Dankzij twee doelpunten van Ilkay Gündogan en Rodri kwam het uiteindelijk toch nog goed voor Manchester City. Het won met 3-2 en kroonde zich voor de achtste keer in de historie tot kampioen van Engeland.

Om dit seizoen voor de negende keer de kampioensbeker omhoog te kunnen houden, moest er bijna negen maanden na die zinderende strijd tegen Aston Villa opnieuw gewonnen worden van de ploeg uit Birmingham. Aan de motivatie mocht het niet liggen bij Manchester City. De regerend kampioen had nog wat recht te zetten na de 1-0 nederlaag bij Tottenham Hotspur. Bovendien liet Arsenal zaterdag twee punten liggen tegen Brentford. Daardoor kon Manchester City de achterstand op de koploper terugbrengen tot drie punten.

En het had er al vroeg in de wedstrijd veel van weg dat Manchester City ging profiteren van de misstap van Arsenal. Rodri opende al na vier minuten de score. De thuisploeg was veel sterker, maar ze slaagde er pas in de slotfase van de eerste helft in haar overmacht ook uit te drukken in de score. Eerst verdubbelde Gündogan de score, waarna Riyad Mahrez er uit een strafschop ook nog 3-0 van maakte. De wedstrijd was in de rust dus al beslist en zo voetbalde Manchester City ook in de tweede helft. Door een doelpunt van Ollie Watkins schrok de ploeg wel weer even wakker.

Ederson moet reddend optreden

Maar zo eenvoudig als het in de eerste helft ging, zo moeizaam ging het na de pauze. De treffer van Watkins had een waarschuwing moeten zijn voor Manchester City, maar het had aan doelman Ederson te danken dat het in de slotfase niet nog even spannend werd. Zo moest de Braziliaan zich volledig strekken op een fraaie inzet van Philippe Coutinho. Rustig de wedstrijd uitspelen zat er dus niet in voor City. Daar zal Guardiola van balen, want woensdag wacht de kraker tegen Arsenal. Met Nathan Aké als invaller binnen de lijnen trok de thuisploeg de 3-1 voorsprong weliswaar over de streep, tevreden kan Guardiola niet zijn.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen