Naam Go Ahead-verdediger duikt op in fraudezaak Juventus

23 februari 2023, 15:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Juventus kreeg eerder dit seizoen al vijftien punten aftrek in de Serie A vanwege het financiële (wan)beleid dat de club jarenlang voerde. Daarmee is de kous echter nog niet af. Het Italiaanse Openbaar Ministerie doet verder onderzoek naar transfers van de club en daarbij duikt ook de naam van Go Ahead Eagles-verdediger Federico Mattiello op. 

Het nieuwe onderzoek richt zich op de aan- en verkoop van spelers waarbij de club verzuimd zou hebben om de daadwerkelijke waarde van spelers in de boeken op te nemen. Zo zou middenvelder Rolando Mandragora in 2018 voor 20 miljoen euro zijn verkocht aan Udinese, waarna Juve hem in 2020 voor tien miljoen terug zou hebben gehaald waarbij het zes miljoen extra ontving als Udinese hem terug zou huren. Daarbij zou de club gebruikt hebben gemaakt van een terugkoopclausule waardoor het een meerwaarde van 13,7 miljoen euro kon bijschrijven. 

Volgens het Openbaar Ministerie lag er echter een geheime deal tussen beide clubs ten grondslag aan de tweede overgang van Mondragora. Die verplichtte Juventus ertoe om hem voor liefst 26 miljoen terug te halen, waardoor de club feitelijk verlies zou hebben geleden op de speler. Dat negatieve resultaat was niet terug te vinden in de boeken en dus gaat de Italiaanse rechter op 27 maart beslissen of de Oude Dame opnieuw moet voorkomen. 

Vergelijkbare boekhoudkundige trucs zou Juventus bij meer spelers hebben uitgehaald, waaronder dus Mattiello. De huidige back van Go Ahead Eagles is afkomstig uit de jeugdopleiding van Juventus en werd in 2018 voor een bedrag van rond de vier miljoen euro verkocht aan Atalanta Bergamo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen