Shakhtar bestempelt Feyenoord als favoriet: "Geloven in een wonder"

24 februari 2023, 21:04
Shakhtar bestempelt Feyenoord als favoriet:

Feyenoord mag het in de achtste finale van de Europa League opnemen tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Dat lijkt een gunstige loting, als we althans de woorden van trainer Igor Jovicevic mogen geloven. De Kroaat bestempelde zijn eigen ploeg al kort na de loting als de duidelijke underdog tegen de koploper van de Eredivisie.

"Feyenoord is een topteam, dat dit jaar bovenaan staat in de competitie", luidde Jovicevic' reactie op de loting op de clubwebsite van Shakhtar Donetsk. "Maar geen van de mogelijke tegenstanders was makkelijk geweest. Dit zullen lastige wedstrijden worden, waarin Feyenoord de favoriet is. Maar we zullen tot het einde blijven vechten en geloven in een nieuw wonder."

Al vaker wees Jovicevic er dit seizoen op dat de tegenstander van zijn ploeg favoriet was, maar ook in het geval van Feyenoord kan hij er niet omheen. "Het is genoeg om alleen al naar de selectie en de waarde van de spelers te kijken", stelde hij. "Maar de favoriet wint niet altijd. In negentig minuten kan er van alles gebeuren. Op de wedstrijddag moet je laten zien dat je de beste bent, dat is onze filosofie. We moeten van wedstrijd naar wedstrijd leven om het onmogelijke mogelijk te maken."

Terug in Rotterdam

Shakhtar Donetsk begint het tweeluik met Feyenoord met een 'thuiswedstrijd' - door de oorlog in Oekraïne speelt de ploeg deze in Warschau - en reist vervolgens af naar Rotterdam. Dat is bekend terrein voor de nummer twee van Oekraïne: het is namelijk waar het afgelopen zomer op trainingskamp ging. "Bij de loting dacht ik als eerste aan onze terugkeer in Rotterdam. Dat is waar ons verhaal is begonnen. Het is mooi om in die stad terug te keren." Tijdens het trainingskamp oefende Shakhtar overigens tegen Fortuna Sittard (3-3), Ajax (3-1 verlies) en FC Utrecht (2-2). 

Lees ook: Van Stee zocht direct contact met Shakhtar na loting tegen Feyenoord

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen