Teamgenoot plaagt Courtois na blunder: 'Wat een assist vriend'

22 februari 2023, 09:16   Bijgewerkt: 22 februari 2023, 09:47

Real Madrid-doelman Thibaut Courtois leek dinsdag de schlemiel van de avond te worden tijdens de eerste ontmoeting met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Courtois werd in het eerste kwartier tweemaal geklopt door de thuisploeg. Bij de 2-0 van Mohamed Salah ging de Belg verschrikkelijk in de fout. Reden voor een teamgenoot om op Instagram een plaagstootje uit te delen.

Fans van Liverpool hadden de voorbije maanden geen beste herinneringen aan Courtois. De doelman van Real Madrid was in de Champions League-finale van vorig seizoen een grote sta-in-de-weg van de Liverpool-voorhoede. Courtois hield de ene na de andere bal uit zijn doel en had daarmee een cruciaal aandeel in de veertiende eindzege van Real Madrid in de Champions League. De achterban van de Koninklijke vertrouwde dinsdagavond wederom op de doelman, ware het niet dat hij na veertien minuten vreselijk in de fout ging.

Liverpool begon stormachtig aan het eerste treffen in de achtste finales van de Champions League en had na amper vijftien minuten al een 2-0 voorsprong te pakken. Na een schitterende treffer van Darwin Núñez was het Salah die tien minuten later de score verdubbelde. Dat doelpunt had Salah echter niet gemaakt als Courtois de bal gewoon de tribune in had geschoten. De doelman kreeg de bal met een stuit toegespeeld en toucheerde 'm ongelukkig met zijn standbeen, waardoor Salah de bal kon binnentikken. Real Madrid leek daardoor een zware avond tegemoet te gaan, maar rechtte de rug en won uiteindelijk met 2-5.

Op Instagram kan er daarom wel worden gelachen om de blunder van Courtois. De doelman plaatste na het laatste fluitsignaal een foto op zijn account, waaronder teamgenoot Dani Ceballos heeft gereageerd met 'wat een assist vriend'. Courtois reageerde daarop met twee huilpoppetjes, maar kon er ongetwijfeld wel om lachen. De doelman was na afloop niet te beroerd om toe te geven dat het 'honderd procent' zijn fout was. "Dat weet ik maar al te goed. Al moet er bij gezegd worden dat er brute pech mee gemoeid was", wordt hij geciteerd door Het Nieuwsblad.

"Ik controleerde de bal in eerste instantie nog goed en wilde vervolgens de speler van Liverpool passeren. Maar toen kreeg ik in de mot dat het Salah was. Waarop ik me bedacht en de bal naar de rechterkant wilde spelen. Maar nog voor die mijn voet kon raken, stuiterde het leer tegen mijn knie", verklaart Courtois. Real Madrid en de doelman lieten zich echter niet van de wijs brengen door de vroege 2-0 achterstand, waarvan Liverpool niet heel lang kon genieten. "Dankzij Vinicius' doelpunt werd de ploeg gelukkig wel nieuw leven ingeblazen", zag Courtois.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen