Turkse voetbalwereld vreest voor aardbevingsslachtoffer Türkaslan

6 februari 2023, 17:40

Bij Yeni Malatyaspor maken zich grote zorgen om Ahmet Türkaslan. De 28-jarige doelman is een van de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Türkaslan zou bedolven liggen onder het puin. Enkele Turkse media maken zelfs melding van het overlijden van de keeper.

Turkije en Syrië zijn maandagochtend getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Aan het einde van de ochtend vond in het zuidoosten van Turkije een nieuwe aardschok plaats. In het rampgebied wordt met man en macht gezocht naar overlevenden. Het dodental is inmiddels opgelopen naar ruim tweeduizend. Gevreesd wordt dat er nog talloze mensen onder het puin liggen.

Türkaslan is een van de slachtoffers van wat in Turkije 'de ergste ramp sinds 1939' wordt genoemd. Turkse media schrijven dat de vrouw van de keeper inmiddels uit het puin is gered, maar dat van Türkaslan geen teken van leven is vernomen. Het bericht dat bij de reddingsactie het levenloze lichaam van Türkaslan is aangetroffen, is nog nergens officieel bevestigd. 'We bidden voor je', is het enige wat Yeni Malatyaspor vooralsnog heeft gedeeld.

Atsu

Er wordt ook gevreesd voor het leven van Christian Atsu, die uitkomt voor Hatayspor. Het trainingscomplex van die club ligt in het epicentrum van de aardbeving. Enkele teamgenoten en stafleden van Hatayspor zouden inmiddels onder het puin bevrijd zijn, maar van onder meer Atsu en de technisch directeur Taner Savut is nog niks bekend. De 31-jarige Atsu heeft een verleden bij Vitesse en kwam ook uit voor Everton, Malaga, Newcastle United en het Saoedische Al-Raed.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen