Van Hooijdonk ziet maar één uitblinker bij Ajax: "Verder is het helemaal niks"

16 februari 2023, 19:51
Van Hooijdonk ziet maar één uitblinker bij Ajax:

De analisten van ESPN zijn allerminst te spreken over het optreden van Ajax in de eerste helft van het duel met 1. FC Union Berlin. Pierre van Hooijdonk zag eigenlijk maar één uitblinker: keeper Gerónimo Rulli.

"Het is op dit moment helemaal niks. Nul schoten op goal", vatte de oud-aanvaller samen in de pauze. "Union ziet er veel gevaarlijker uit als zij eruit komen. Alle aanvallers zijn onzichtbaar. Op het moment dat je tegen een ploeg speelt die heel snelheid heeft, is het prettig dat je een keeper hebt die meedenkt met je verdedigers. Daarmee bedoel ik: op het moment dat je de voorzet geeft, sta je eigenlijk al drie meter vooruit. Dan kun je ballen pakken en neem je het gevaar weg."

Rulli plukte meerdere ballen uit de lucht of haalde de angel uit een Duitse aanval door snel zijn doel uit te komen. Daarmee maakte hij indruk op Van Hooijdonk. ".Je ziet tegenwoordig zoveel keepers die niks doen, of teruglopen, maar Rulli is een aanvallende keeper. Daarmee ontlast je de verdediging. Hij maakt op mij een goede indruk. De meeste keepers zijn angsthazen en lopen terug, om de schuld te geven aan iemand anders."

Marciano Vink bestempelde het spel van Ajax als 'traag en saai'. "Bassey heeft tig keer de bal breed gespeeld. Daar kan hij niks aan doen, want hij kan de bal nergens kwijt. Ajax heeft gewoon heel veel moeite om de vrije mensen te vinden. Dat is een beetje het oude liedje weer. Het is traag en saai."

Volg de ontwikkelingen bij Ajax - 1. FC Union Berlin in ons live-verslag!

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen