Van Stee zocht direct contact met Shakhtar na loting tegen Feyenoord

24 februari 2023, 18:04
Foto: © ProShots

Feyenoord is in de Europa League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk en daar heeft oud-Feyenoorder Henk van Stee nog wel wat herinneringen aan. De voormalig technisch directeur van Sparta Rotterdam heeft ook gewerkt bij de Oekraïense club, waar hij tussen 2006 en 2008 hoofd jeugdopleidingen was. 

Voor Van Stee was het toch wel een speciale loting, omdat de Rotterdammer voor Feyenoord en Shakhtar heeft gewerkt. "Toen ik de loting zag, heb ik meteen contact gezocht met Sergei Palkin, de general director van Shakhtar Donetsk", vertelt Van Stee tegenover Rijnmond. "Ik feliciteerde hem met de kwalificatie van donderdag tegen Stade Rennais en met de loting."

Shakhtar is volgens Van Stee niet meer de ploeg van toen. "Dertig tot veertig procent van het team zat vol met Brazilianen, die het daar geweldig hebben gedaan. Nu heeft Shakhtar Donetsk zo'n zeventig procent aan homeground players. Ze vertegenwoordigen lage waardes in transfers, hoewel Mykhaylo Mudryk voor een megaklapper naar Chelsea is gegaan." Yaroslav Rakitskyi en Taras Stepanenko worden nog wel aangestipt door Van Stee. "Maar over het algemeen is het relatief een heel jong elftal, waarvan de meeste jongens bij Shakhtar zijn opgeleid", legt de oud-speler van Sparta uit.

Lees ook: Feyenoord treft Shakhtar

Het kan in Polen, waar Shakhtar sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn thuiswedstrijden speelt, nog wel eens een heftig avondje worden voor de ploeg van Arne Slot. "Feyenoord moet waken voor onderschatting. Je weet nooit in wat voor sfeer je in Polen terecht komt." Van Stee ziet de Nederlandse koploper wel doorgaan tegen Shakhtar, omdat Feyenoord meer kwaliteit heeft. "Maar als Feyenoord het daar beperkt kan houden tot een gelijkspel of een kleine nederlaag, dan kan thuis de buit worden opgehaald", sluit Van Stee af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen