Verontrustende update Atsu: familie kan voetballer niet vinden

8 februari 2023, 13:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Christian Atsu is een van de duizenden gewonden na de zware aardbevingen in Turkije. De voetballer van Hatayspor werd gelukkig levend onder het puin vandaan gehaald. Toch weet zijn familie nog altijd niet waar Atsu is, zo blijkt uit een update van zijn zaakwaarnemer.

'Nadat de club dinsdag met een update is gekomen, zijn wij druk bezig om Christian te vinden', laat belangenbehartiger Nana Sechere weten via Twitter. 'Zoals iedereen zich kan voorstellen is dit een loodzware periode voor zijn familie. Wij doen er alles aan om hem snel te vinden. Er zullen meer updates volgen, zodra er meer informatie is. Tot die tijd wil ik iedereen vragen om de privacy van de familie te respecteren.'

Lees ook: Tannane diep geraakt door leed in Turkije: "Hartverscheurend"

Atsu staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Hatayspor. Die club komt uit Hatay, een stad midden in zwaar getroffen gebied. Er werd in eerste instantie gevreesd voor het leven voor de ex-speler van Vitesse. Gelukkig kwam zijn werkgever dinsdagochtend met het bericht dat Atsu onder het puin vandaan was gehaald. Hij werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis, maar zijn familie weet dus niet waar hij wordt geholpen.

Nederlanders in Turkije

De afgelopen dagen werd ook contact gezocht met Nederlandse voetballers in Turkije. Zo speelde Ryan Donk met Kasimpasa zondag nog een wedstrijd in Hatay. Hij was nog niet weg toen de aardbeving plaatsvond. Ze hebben de nacht verder doorgebracht in de bus. Pas laat in de middag hebben ze terug kunnen vliegen naar Istanbul. Ryan was erg opgelucht dat hij terug was. Het is een verschrikkelijke ervaring geweest", aldus zijn vader tegenover De Telegraaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen