'Weghorst wissel, twee Nederlanders aan aftrap Barça-United'

16 februari 2023, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst dreigt donderdagavond zijn basisplaats bij Manchester United kwijt te raken. Volgens de lokale krant Manchester Evening News maakt de Nederlander voor de Europa League-kraker bij FC Barcelona plaats voor Marcus Rashford, die naar verwachting in de punt van de aanval mag starten. 

De dertigjarige Weghorst wordt sinds zijn verrassende overkomst van Besiktas steevast in de basis geposteerd door Erik ten Hag, maar de manager zou in Camp Nou de voorkeur geven aan Rashford als diepe spits. Alejandro Garnacho, die op aangeven van Weghorst zondag de 0-2 maakte tegen Leeds United, mag naar verwachting vanaf links beginnen. Op de rechtervleugel handhaaft Ten Hag de teruggekeerde Jadon Sancho, zo denkt de krant. 

Door de vermoedelijke absentie van Weghorst in de basis staat United in Spanje met één Nederlander aan de aftrap. Tyrell Malacia lijkt op zijn favoriete linksbackpositie te mogen beginnen omdat Luke Shaw naar het centrum wordt gehaald bij absentie van Lisandro Martínez. Zodra Malacia mee naar voren gaat krijgt hij mogelijk te maken met Frenkie de Jong, die andermaal op het middenveld van Barcelona wordt verwacht. 

Lees ook: Ten Hag wil Frenkie naar United halen: "Hij heeft unieke kwaliteiten"

De Jong pakt de afgelopen weken overtuigend zijn kans in de rol van de geblesseerde Sergio Busquets. Hoewel trainer Xavi hem eerder niet geschikt achtte als definitieve opvolger van de routinier, die mogelijk vertrekt aan het eind van het seizoen, laat De Jong zien dat hij wel degelijk als serieuze optie voor de centrale positie op het middenveld moet worden beschouwd. Manchester United zou overigens nog steeds serieus in de markt zijn voor De Jong, zo gaf Ten Hag woensdag nog min of meer toe. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen