Xavi met prachtige woorden voor De Jong: "Hij is essentieel voor mij"

4 februari 2023, 16:29

Xavi Hernández heeft zaterdagmiddag de loftrompet gestoken over Frenkie de Jong. De trainer van FC Barcelona werd gevraagd naar de rol van de Nederlandse middenvelder en stak diens kwaliteiten niet onder stoelen of banken.

"Frenkie is altijd essentieel geweest voor mij", begon Xavi op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sevilla. "Hij is snel, sterk, heeft veel kwaliteiten... Hij heeft alles in zich wat Barcelona nodig heeft en dat is de reden dat hij een van de meestgebruikte spelers is." Hoewel De Jong aan het begin van seizoen geregeld op de bank plaats moest nemen bij Barça, kan de 25-jarige middenvelder de afgelopen weken bijna altijd rekenen op een basisplaats.

Toch verschilt de rol van De Jong nog wel per wedstrijd. Hoewel de Nederlander soms Sergio Busquets mag vervangen als verdedigende middenvelder, wordt hij ook regelmatig vooruit geschoven om de Spanjaard meer tot zijn recht te laten komen. Deze wisselingen zullen volgens Xavi nog wel even doorgaan. "We voelen ons comfortabel in elk systeem. We hebben ook geweldige wedstrijden gespeeld met twee vleugelspelers. Eigenlijk verandert er nooit veel. Misschien dat we met Frenkie en Busi samen, met vier middenvelders dus, minder ballen verliezen", aldus de trainer. 

Xavi kruipt in underdogrol

Barcelona gaat momenteel aan kop in La Liga met een voorsprong van vijf punten op regerend kampioen Real Madrid. Toch beschouwt Xavi zijn ploeg opvallend genoeg niet als favoriet voor de Spaanse titel. "We zijn kandidaat om La Liga te winnen, maar we zijn niet de favoriet", stelt hij. "Het zal moeilijk worden voor ons, omdat we strijden met de regerend landskampioen. Ik denk dat Real goed speelt, ook al staan ze vijf punten achter." Zondagavond trapt Xavi's Barcelona om 21.00 af in het Spotify Camp Nou.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen