'Ajax en Feyenoord kiezen eigen weg en slaan OneLove-actie over'

13 maart 2023, 09:18
'Ajax en Feyenoord kiezen eigen weg en slaan OneLove-actie over'

Ajax en Feyenoord zijn niet van plan om tijdens De Klassieker mee te doen aan de OneLove-actie van de KNVB. De voetbalbond zou graag zien dat er in de aanstaande speelronde een speciale aanvoerdersband wordt gedragen door alle clubs in de Eredivisie. Ajax en Feyenoord lijken echter hun eigen weg te kiezen.

Het is de tweede keer dit seizoen dat de KNVB de OneLove-actie extra aandacht geeft in de Eredivisie. De actie werd eerder in het leven geroepen rond de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Destijds besloten Feyenoorder Orkun Kökcü en Ajacied Dusan Tadic de speciale band niet zichtbaar te dragen. Datzelfde gold voor Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi. Tadic droeg de band onder zijn normale aanvoerdersband, terwijl Gernot Trauner de rol van captain overnam van Kökcü.

Zondag wist 1908.nl te melden dat Ajax en Feyenoord waarschijnlijk andermaal niet meedoen aan deze actie. Dat betekent echter niet dat de grootmachten niet stilstaan bij de actie. Kökcü liet bij ESPN al weten dat hij de situatie dit keer anders aan zou pakken. Het lijkt erop dat Ajax en Feyenoord samen met een speciale aanvoerdersband komen. Het doel van die band is respect laten zien voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ajax moet nog wel wat knopen doorhakken.

Lees ook: Orkun Kökcü gaat OneLove-actie in De Klassieker anders aanpakken

De vorige keer leverde de aangepaste manier van meedoen aan de actie de nodige kritiek op. Dat willen Ajax en Feyenoord nu voorkomen door in aanloop naar De Klassieker al naar buiten te brengen dat zij hun eigen weg inslaan. Volgens de KNVB is iedereen vrij om wel of niet mee te doen aan de actie met de aanvoerdersbanden. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord begint aanstaande zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA. De Rotterdammers staan drie punten voor op de ranglijst.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Gewoon helemaal niet meedoen aan deze bullshit! Proud en woke zijn er alleen maar om onderlinge verdeeldheid en conflicten te veroorzaken. Give respect, get respect.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen