Arsenal krijgt flinke tik in titelstrijd: einde seizoen voor verdediger

21 maart 2023, 20:15
Arsenal krijgt flinke tik in titelstrijd: einde seizoen voor verdediger

Arsenal moet het de rest van het seizoen doen zonder Takehiro Tomiyasu. De verdediger heeft onlangs in de wedstrijd tegen Sporting CP een zware knieblessure opgelopen en staat enkele maanden buitenspel. Arsenal moet het in de strijd om de titel dus stellen zonder de Japanner.

Arsenal werd afgelopen donderdag na strafschoppen uitgeschakeld in de Europa League. Na de nederlaag tegen Sporting waren er echter vooral zorgen over Tomiyasu, die de strijd tegen de Portugezen al na negen minuten moest staken. Inmiddels is gebleken dat de international van Japan dit voetbaljaar niet meer inzetbaar is. Hij is ook al succesvol geopereerd, zo laat Arsenal weten.

De Londenaren hopen dat Tomiyasu fit genoeg is om aan het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aan te sluiten bij de groep. De 24-jarige verdediger is bezig aan zijn eerste seizoen in het Emirates Stadium. Arsenal nam hem afgelopen zomer over van Bologna. De verdediger speelde in totaal al 31 wedstrijden in de hoofdmacht van The Gunners. Daarin was hij goed voor twee assists.

Titelstrijd met Manchester City

Arsenal staat in de Premier League acht punten los op Manchester City, dat nog wel een wedstrijd in te halen heeft. De koploper van manager Mikel Arteta moet nog tien keer aan de bak in competitieverband. Er staan nog wedstrijd tegen Leeds United, Liverpool, West Ham United, Southampton, Manchester City, Chelsea, Newcastle United, Brighton & Hove Albion, Nottingham Forest en Wolverhampton Wanderers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen