AZ maakt stunt compleet en knikkert Lazio uit Conference League

16 maart 2023, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft donderdagavond op indrukwekkende wijze de kwartfinales van de Conference League bereikt. De ploeg van trainer Pascal Jansen was in Alkmaar met 2-1 te sterk voor de Italiaanse grootmacht Lazio. Dat was na de eerdere 1-2 overwinning in Rome ruim voldoende voor een ticket voor de volgende ronde.

De wedstrijd begon vervelend voor AZ, aangezien linksback Milos Kerkez al na twee minuten op de bon werd geslingerd. Daarna was het vooral aftasten en kregen de fans in het AFAS Stadion weinig te zien. Dat veranderde toen Vangelos Pavlidis ineens een kansje kreeg na een voorzet van Jens Odgaard. De spits uit Griekenland kreeg zijn hoofd echter niet goed tegen de bal en knikte ver naast. Aan de overkant was het vervolgens wel raak. Felipe Anderson bedacht zich niet op de rand van de zestien en zorgde met een droge knal voor de openingstreffer: 0-1.

AZ leek even van slag, maar herpakte zich uiteindelijk snel. Net als de afgelopen weken was Jesper Karlsson weer ontzettend belangrijk voor de ploeg van Jansen. De vleugelspeler dribbelde handig naar binnen en liet Ivan Provodel met een schitterende uithaal helemaal kansloos. Lazio mocht de doelman in het restant van de tweede helft dankbaar zijn. Hij tikte een inzet van Sven Mijnans uit de hoek, verwerkte een knal van Pavlidis tot corner en moest in de slotminuut nog katachtig redden op een pegel van Karlsson. Lazio haalde de rust echter wel met 1-1.

De tweede helft opende met werk van Mathew Ryan. De ervaren doelman van AZ moest zich strekken op een uitstekende uithaal van Luca Pellegrini, die even daarvoor een gele kaart had gekregen. Daarna was het de beurt aan Tijjani Reijnders. Hij beproefde zijn geluk van afstand en zag zijn poging tegen de buitenkant van de paal belanden. Dat betekende wel de opmaat voor een aanvallend AZ, dat vervolgens verdiend op voorsprong kwam. Karlsson bezorgde de bal bij Pavlidis, die met een fraaie schuiver voor groot feest zorgde in het AFAS Stadion: 2-1.

Lazio moest het antwoord op die domper schuldig blijven en mocht van geluk spreken dat AZ niet verder wegliep. Odgaard en Pavlidis kwamen net tekort om te scoren, Odgaard raakte even later de buitenkant van de paal en Mijnans kon van dichtbij niet afronden. Lazio bleek aanvallend onmachtig en zag AZ de aanval zoeken. Reijnders had het geluk vandaag niet aan zijn zijde en raakte voor de tweede keer de paal. Pedro was aan de andere kant nog gevaarlijk met een slim balletje, maar de overwinning van AZ kwam in de slotfase niet meer in gevaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geweldige prestatie maar grootmacht is teveel eer voor Lazio

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen