'Bayern slaat razendsnel toe: Tuchel zet Real op het verkeerde been'

24 maart 2023, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München domineert momenteel het internationale voetbalnieuws. Hoewel de club nog volop strijdt om de landstitel en over twee weken aantreedt in de kwartfinale van de Champions League, staat ze op het punt trainer Julian Nagelsmann te ontslaan. Thomas Tuchel moet zijn opvolger worden. Bayern München handelt snel, omdat Tuchel ook op het lijstje stond bij onder andere Real Madrid

Dat meldt Fabrizio Romano althans. Donderdagavond maakten meerdere media en journalisten melding van het aanstaande ontslag van Nagelsmann bij Bayern München. De jonge trainer (35) werd in de zomer van 2021 aangesteld en zette toen zijn handtekening onder een meerjarig contract, maar zijn periode bij Der Rekordmeister zit er dus al weer op. Nagelsmann wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende prestaties van Bayern in de Bundesliga. De achterstand op koploper Borussia Dortmund is weliswaar slechts één punt, maar vooral in de tweede seizoenshelft heeft de club al veel punten laten liggen.

Lees ook: Bizar: op deze manier las Nagelsmann het nieuws over zijn ontslag

In de persoon van Tuchel staat de opvolger van Nagelsmann dus al klaar. Dat Tuchel de nieuwe trainer van Bayern München wordt, sijpelde eveneens donderdagavond al door. Bayern München wilde niet langer wachten met het aanstellen van Tuchel - wat overigens nog wel officieel moet gebeuren - omdat er naar verluidt meerdere clubs hengelden naar zijn handtekening. Volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde Romano zagen ook Tottenham Hotspur en Real Madrid de komst van Tuchel wel zitten. Tottenham Hotspur lijkt afscheid te gaan nemen van Antonio Conte, terwijl Carlo Ancelotti mogelijk bezig is aan zijn laatste maanden in Madrid.

'Een paar dagen trainer van Real Madrid'

Bij Real Madrid zijn ze naar verluidt niet blij met het handelen van Tuchel. Volgens Marca had Tuchel de afgelopen dagen een lijstje met transferwensen voor volgend seizoen neergelegd bij president Flortentino Pérez. De Duitse oefenmeester was er volgens de Spaanse krant zelfs al over uit wie in Madrid zijn assistent moest worden, namelijk Alvaro Arbeloa. Maar nu staat Tuchel dus op het punt de nieuwe trainer van Bayern München te worden.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen