Been mist jonge middenvelder bij Oranje: "Versnelt het spel als geen ander"

12 maart 2023, 12:21
Been mist jonge middenvelder bij Oranje:

Mario Been mist Tijjani Reijnders in de voorselectie van Oranje. De middenvelder van AZ maakt al tijden furore bij de Alkmaarders en ontbreekt in de selectie van bondscoach Ronald Koeman. "Hij versnelt het spel als geen ander en ik had hem er wel bij verwacht", aldus Been.

In Goedemorgen Eredivisie ging het over de stunt van AZ op bezoek bij Lazio. De club uit Noord-Holland won met 1-2 in Rome. Met name Reijnders wist de aandacht op zich te vestigen in dat duel. "Hij speelde gisteravond (tegen FC Groningen, red.) geen beste wedstrijd. Heel AZ niet trouwens. Dat kun je misschien een klein beetje begrijpen omdat je dinsdag een geweldige prestatie hebt neergezet bij Lazio", vertelde Been bij ESPN

Kwaliteiten

De analist is lyrisch over de middenvelder. "Reijnders is een speler die scant voordat hij de bal krijgt. Hij ziet het gewoon heel erg goed en kan het ook versnellen door middel van een dribbel en de passing. Het is een jongen die gewoon alles net iets eerder ziet. Hij versnelt het spel als geen ander en ik had hem er wel bij verwacht (de voorselectie van Oranje, red.). Ik denk dat hij die kwaliteiten heeft en AZ gewoon stukken beter maakt. Versnellen en gewoon andere mensen aan het werk zetten. Dit zijn belangrijke spelers, zeker bij AZ."

Zelf ziet Reijnders zich ook wel in het Oranje-shirt spelen. Bij een aflevering van Bij Andy in de auto van Andy van der Meijde sprak de jongeling de wens uit om ooit zijn debuut voor zijn land te mogen maken. "Dat is een absolute droom van mij", aldus Reijnders. Dit seizoen maakte hij de meeste minuten bij AZ, ruim 3500. Daarin kwam hij tot zes treffers en acht assists. Hij is de enige speler van de Alkmaarders die elke wedstrijd speelde dit seizoen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen