België hoopt PSV-talent voor neus Ivoorkust weg te kapen

21 maart 2023, 10:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV-aanvaller Johan Bakayoko (19) is voor het eerst opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg. De vleugelspeler vervangt Jérémy Doku van Stade Rennnais, die geblesseerd is teruggekeerd naar zijn club. 

Met het selecteren van Bakayoko hoopt de nieuwe Belgische bondscoach Domenico Tedesco mogelijk te voorkomen dat de PSV'er in de toekomst aan de neus van België voorbijgaat. De jonge aanvaller beschikt namelijk ook over een Ivoriaans paspoort en zou dus ook nog voor dat Afrikaanse land uit kunnen komen. 

In het verleden was het zo dat spelers, zodra ze hun debuut voor een nationale ploeg gemaakt hadden, niet meer mochten switchen naar een tweede land waarvoor zij een paspoort mogen hebben. In 2020 heeft de FIFA de regels echter gewijzigd en mogen spelers na maximaal drie officiële duels nog switchen van nationale ploeg. 

Aanstaande vrijdag zou Bakayoko zijn eerste minuten voor de Belgische ploeg kunnen maken. Dan treden de Rode Duivels in en tegen Zweden aan voor het eerste duel in de kwalificatiereeks voor het EK van 2024. In Groep F treffen onze zuiderburen ook Oostenrijk, Azerbeidzjan en Estland. Op dinsdag 28 maart speelt België vervolgens in Keulen een oefenwedstrijd tegen Duitsland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen