Vijf Oranje-spelers naar huis met een virusinfectie

23 maart 2023, 10:08   Bijgewerkt: 24 maart 2023, 13:06
Vijf Oranje-spelers naar huis met een virusinfectie

Er is een virusinfectie uitgebroken in het trainingskamp van Oranje. Ronald Koeman heeft noodgedwongen liefst vijf spelers naar huis moeten sturen. Het gaat om Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen. Er zijn drie vervangers opgeroepen: Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Dat heeft de KNVB donderdagochtend bekend gemaakt. 'Gravenberch en Scherpen die met Jong Oranje op trainingskamp in Spanje zijn, sluiten in Parijs aan bij de groep. De Vrij voegt zich ook in Parijs bij de selectie, die dan uit 23 spelers bestaat', meldt de KNVB over de wisselingen. Daarmee wordt de voorbereiding op het treffen met Frankrijk enorm verstoord, aangezien Gakpo en De Ligt normaliter zeker basiskrachten waren onder Koeman. 

Wat voor virusinfectie het betreft en of er mogelijk nog meer spelers kunnen uitvallen, daarover valt in het communiqué van de KNVB niets te lezen. Dat er zo rigoreus wordt ingegrepen na eerder al blessures bij Frenkie de Jong en Steven Bergwijn doet in elk geval vermoeden dat het een serieus virus is waarmee de internationals kampen, omdat ze zowel vrijdag tegen Frankrijk als later tegen Gibraltar niet inzetbaar zijn. 

Lees ookKoeman stelt cruciale keuze noodgedwongen uit bij Oranje

De selectie van Koeman vliegt vandaag (donderdag) om 10.30 naar Frankrijk, waar het een uur later zal arriveren. Of er vanwege het virus nog voorzorgsmaatregelen genomen worden in het vliegtuig, is niet bekend. Om 16.30 geeft de bondscoach een persconferentie, waar er ongetwijfeld tekst en uitleg gegeven zal worden over deze virusinfectie. Een half uur later traint een aangepast Oranje in het Stade de France voor het duel met Frankrijk vrijdagavond.

Met deze ontwikkelingen is de voorbereiding in elk geval flink verstoord. Met Gakpo, De Jong en De Ligt mist Oranje zeker drie sterkhouders tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie, terwijl Teun Koopmeiners eerder al wegviel. Voor Gravenberch is het fijn nieuws dat hij weer een kans krijgt, terwijl hij bij Bayern München maar weinig aan spelen toekomt. Scherpen viel als enige keeper af van de voorselectie, terwijl De Vrij door zijn mindere vorm gepasseerd was.

Lees ookWordt dit de opstelling van Koeman door de virusinfectie bij Oranje?

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Je kan wel alles bekritiseren ,maar zoveel keus heb je niet als coach van oranje . Het is gewoon idd zoals ppms gezegd heeft middelmaat . Lood om oud ijzer . Zet je ze logisch neer kan je een eindje komen ,maar nooit iets winnen

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
avatar

Van Gaal had daar een andere mening over, alleen de wereldtitel telde, niets minder. We hebben het resultaat gezien in Qatar. Slecht voetbal en de finale duidelijk niet gehaald dus hoe bedoel je middelmaat. Op een paar uitzonderingen na is het zelfs onder de middelmaat hoe graag ik het ook liever anders had gezien.

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Deze bondscoach + zijn broer zijn te licht voor het grotere werk. Incidentele successen in het verleden geven geen garantie voor vooruitgang van Oranje.

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Als vervangers o.a. een speler die bij z'n club nauwelijks speelt en een keeper die er al jaren niets van bakt. Deze bondscoach kun je ook al niet meer serieus nemen!

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
avatar

Ik snap het ook niet omdat Veerman nu wegvalt roept hij Clasie niet op terwijl hij wekelijks uitblinkt bij AZ. De Vrij speelt haast niet bij Inter dan had ik eerder Mitchel Bakker verwacht.

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Clasie heeft zichzelf afgemeld. Jerdy Schouten had voor die positie een prima optie geweest. Speelt wekelijks én goed op een hoog niveau.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen