Dallinga mist speler in selectie Oranje: "Zit Frankrijk niet in het pakket?"

18 maart 2023, 09:30
Dallinga mist speler in selectie Oranje:

Branco van den Boomen had een oproep voor het Nederlands elftal verdiend, zo vindt Thijs Dallinga. De middenvelder speelt bij Toulouse samen met Dallinga en ze maken allebei een goed seizoen door. Van den Boomen was tot dusver goed voor 6 doelpunten en 10 assists in 29 officiële wedstrijden, maar dat was niet voldoende om bondscoach Ronald Koeman te overtuigen. 

"Als het moment er een keer had moeten komen, dan was het nu verdiend geweest", zegt Dallinga in de podcast De Eerste de Beste van FC Afkicken. "Ik zie vaak lijstjes voorbij komen over de top vijf competities waarin hij bovenaan staat. Dus ik was wel redelijk verbaasd dat hij er niet bij zat." Dallinga doelt dan vermoedelijk op lijstjes van het aantal gecreëerde kansen. "Maar goed, uiteindelijk weet je niet waar de bondscoach naar kijkt. Misschien dat Frankrijk niet in het pakket zit", lacht Dallinga.

Zelf was Dallinga dit seizoen goed voor 14 doelpunten en 3 assists in 30 officiële wedstrijden. Ook hij werd niet opgeroepen door Koeman. Contact met de bondscoach heeft Dallinga ook niet gehad. "Het zou geweldig zijn natuurlijk, het is voor iedere voetballer een droom. Dat is voor mij niet anders", aldus de voormalig spits van Excelsior, die merkt dat de Ligue 1 fysiek meer vraagt van spelers van de Eredivisie. "Hoe ik het ervaar is het tactisch misschien iets minder vergeleken met andere topcompetities. Maar er wordt zoveel gecompenseerd met het fysieke gedeelte dat het gewoon heel lastig is."

Lees ookDeze twaalf spelers hebben de Oranje-selectie niet gehaald

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

Komt omdat Koeman zich laat leiden door de media.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen