De Bruyne neemt landgenoten niks kwalijk: "Iedereen heeft zijn redenen"

22 maart 2023, 17:20
De Bruyne neemt landgenoten niks kwalijk:

Niet alleen de Franse, maar ook de Belgische nationale ploeg heeft een nieuwe aanvoerder. Na het afscheid van Eden Hazard is de keuze gevallen op Kevin de Bruyne. De middenvelder van Manchester City is, in tegenstelling tot een aantal van zijn generatiegenoten, nog niet uitgespeeld bij de Rode Duivels.

De Belgische nationale ploeg begon eind vorig jaar onder leiding van toenmalig bondscoach Roberto Martínez vol vertrouwen aan het WK in Qatar. Martínez was van mening dat hij in Qatar een betere selectie tot zijn beschikking had dan vier jaar geleden in Rusland, waar België de bronzen plak veroverde. Die uitspraak zorgde alom voor verbazing en tijdens het eindtoernooi bleek waarom. De Rode Duivels kwamen niet door een groep met Kroatië, Marokko en Canada en werden roemloos uitgeschakeld.

Na de vroegtijdige exit in Qatar zwaaiden Toby Alderweireld en Hazard af bij de nationale ploeg. "Iedereen heeft zijn eigen redenen: fysiek, mentaal, familie… Dat is oké", vertelt De Bruyne in gesprek met Het Laatste Nieuws. Alderweireld en Hazard waren twee belangrijke krachten in de Belgische ploeg die als 'Gouden Generatie' door het leven ging, al werd er geen goud gewonnen. "Die jongens hebben zoveel gegeven voor het land en hebben voor de beste periode van België gezorgd. Daar mogen ze trots op zijn", is De Bruyne lovend over zijn landgenoten.

Lees ook: 'Gouden Generatie' België brokkelt verder af: wie is de volgende die stopt?

De Bruyne niet bang voor irritaties

Zelf denkt De Bruyne nog niet aan stoppen bij de nationale ploeg. De sterkhouder van Manchester City is er ook deze week weer bij. "Ik kom nog steeds met plezier naar hier. Zolang ik plezier blijf hebben, zal ik blijven. Ooit zal er natuurlijk een moment komen dat het genoeg geweest is." De Bruyne is er in ieder geval niet bang voor dat de verversing van de nationale ploeg voor 'bijhorende frustraties' zal gaan zorgen. "Frustraties komen altijd naar buiten. Als je aan de top wil spelen, mag het nooit goed genoeg zijn. Dat heb ik bij Manchester City ook, dat is mijn wil om te winnen. Als ik dat niet meer heb, heeft het voor mij geen zin meer. Dan heb je een ander probleem."

De Rode Duivels trappen hun kwalificatiereeks voor het EK van 2024 in Duitsland vrijdagavond af met een uitwedstrijd tegen Zweden. Vier dagen later oefent de ploeg van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco tegen Duitsland. Oostenrijk, Azerbeidzjan en Estland zijn de andere tegenstanders op weg naar het EK van volgend jaar.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen