'Dest kent mogelijke bestemmingen om loopbaan weer op juiste spoor te zetten'

21 maart 2023, 18:40
'Dest kent mogelijke bestemmingen om loopbaan weer op juiste spoor te zetten'

Sergiño Dest lijkt komende zomer terug te gaan keren naar Spanje. De rechtsback wordt dit seizoen door FC Barcelona verhuurd aan AC Milan, maar maakt daar geen onuitwisbare indruk. Aangezien er in het Camp Nou waarschijnlijk ook geen plek voor hem is, draait de geruchtenmolen rond de ex-Ajacied volop.

De inmiddels 22-jarige Dest liet Ajax in de zomer van 2020 verrassend achter zich voor een avontuur bij Barcelona. Daar speelde hij onder Ronald Koeman nog veel, maar toen de Nederlander ontslagen werd ging het ook steeds minder met Dest. Xavi maakte niet vaak gebruik van de vleugelverdediger, die afgelopen zomer eieren voor zijn geld koos. Een uitleenbeurt aan Milan pakt vooralsnog ook niet geweldig uit.

Dest speelde in totaal veertien wedstrijden voor de grootmacht uit Milaan. Een aantal kleine blessure maakte het daarnaast niet gemakkelijker voor de international van de Verenigde Staten. Milan heeft een optie tot koop, maar lijkt die niet te gaan lichten. Volgens het Spaanse medium Sport lonkt daarom een terugkeer naar Spanje. Villarreal, Atlético Madrid, Sevilla en Valencia hebben hem op de korrel.

Nations League

Nu kan Dest het teleurstellende seizoen bij Milan van zich afspelen bij de nationale ploeg. De geboren Almeerder zit bij de selectie van de Verenigde Staten voor twee wedstrijden in de Nations League. De Amerikanen spelen tijdens de aanstaande transferperiode een uitwedstrijd tegen Grenada. Daarnaast wacht voor eigen publiek een ontmoeting met El Salvador. Bij twee overwinningen pakt de VS de eerste plaats.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Sevilla zou hem heel goed kunnen gebruiken denk ik.

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
avatar

Goede back. Heeft mogelijkheden genoeg

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen