Deze twaalf spelers hebben de Oranje-selectie niet gehaald

17 maart 2023, 12:24   Bijgewerkt: 17 maart 2023, 16:18
Deze twaalf spelers hebben de Oranje-selectie niet gehaald

Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag de Oranje-selectie voor de eerste wedstrijden in de EK-kwalificatiecampagne bekendgemaakt. Ten opzichte van de voorselectie zijn twaalf spelers afgevallen. Dit zijn ze.

Andries Noppert en Kjell Scherpen zijn de afgevallen keepers. De doelman van sc Heerenveen kampt met een blessure, terwijl Scherpen voorrang moet verlenen aan Jasper Cillessen, Mark Flekken en Bart Verbruggen.

Stefan de Vrij, die bij Internazionale weinig aan spelen toekomt en als centrale verdediger geduchte concurrentie van onder meer Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Sven Botman ondervindt, blijft tijdens de interlandperiode thuis. Jeremie Frimpong, Quilindschy Hartman en Kenny Tete zijn de andere verdedigers die zijn afgevallen.

Dat Teun Koopmeiners de definitieve selectie niet zou halen, was al duidelijk. De middenvelder van Atalanta kampt namelijk met een blessure. Ook Jordy Clasie, Ryan Gravenberch en Joey Veerman zijn niet geslecteerd. Vincent Janssen is gestopt als international en ontbreekt om die reden in de selectie. Competitiegenoot Noa Lang mist de komende interlands ook.

De volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Bayern München), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Jurriën Timber (Ajax)

Middenveld: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax), Mats Wieffer (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (AS Roma)

Aanval: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Wout Weghorst (Manchester United)

FootballTransfersDe Nederlandse Lloris is klaar voor een basisplaats in Oranje

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Ah ik zie het al: we worden Europees kampioen. Makkie.

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

1 keer winnen èn.......daar gaan we weer en worden kampioen 😉🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen