FC Emmen komt met statement over toekomst van Lukkien

23 maart 2023, 10:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Emmen heeft besloten om het seizoen af te maken met Dick Lukkien. De oefenmeester maakt na dit seizoen de overstap naar FC Groningen, waardoor zijn toekomst in Drenthe onzeker werd. Na een rondgang heeft de club besloten om de trainer op zijn positie te houden.

"Na het aangekondigde vertrek van Dick hebben we de tijd genomen om één en ander op een rijtje te zetten", licht technisch manager Mike Willems toe op de clubsite. "We hebben veelvuldig met Dick zelf gesproken en ook met de spelersgroep en diverse stakeholders binnen en buiten de club. Na deze gesprekken hebben wij geconstateerd dat er in alle geledingen voldoende draagvlak is om met Dick het seizoen af te maken."

De oefenmeester is zelf ook blij met de uitkomst. "Ik ben blij met de uitkomst om met z'n allen de strijd om handhaving aan te gaan. Voor mij verandert er niks; ik geef sinds ik hier ben begonnen als trainer alles wat ik heb en dat blijf ik ook de komende maanden doen", benadrukt Lukkien. "Ik wil het seizoen goed afsluiten en samen met mijn staf, alle andere collega's en alle supporters gaan we ons daar 100% voor inzetten."

Lees ookFC Groningen woedend op lekken van FC Emmen: "Onprofessioneel en onbetrouwbaar"

Afgelopen weekend lekte voortijdig uit dat Lukkien de overstap maakt van FC Emmen naar FC Groningen. Door zijn aflopende contract kon zijn huidige werkgever daarover ook niet vallen, maar omdat beide clubs in degradatienood zijn, was het een pikante overstap. Dat volgens FC Groningen rivaal FC Emmen het nieuws lekte voor de officiële presentatie, hielp niet mee in de onderlinge verhoudingen. Voor Lukkien heeft het echter dus geen invloed op zijn toekomst. 

FC Groningen laat assistenten vertrekken

Niet alleen FC Emmen kwam met trainersnieuws, ook FC Groningen heeft een volgend nieuwtje bekend gemaakt over het volgende seizoen - dan onder Lukkien. In navolging van hoofdcoach Dennis van der Ree vertrekken ook assistent-coaches Alfons Arts en Gert Peter de Gunst uit hun functie. Laatstgenoemde laat FC Groningen helemaal achter zich, terwijl de club met Arts in gesprek is over een andere functie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen