'FC Groningen slijt overbodige middenvelder in Noorwegen'

7 maart 2023, 16:43
'FC Groningen slijt overbodige middenvelder in Noorwegen'

FC Groningen lijkt op korte termijn afscheid te gaan nemen van middenvelder Ramon Pascal Lundqvist. De 25-jarige Zweed is bij de nummer zeventien van de Eredivisie op een zijspoor beland en kan zijn loopbaan gaan vervolgen in de Noorse competitie. 

Volgens RTV Noord is Lundqvist dicht bij een overgang naar Sarpsborg 08 FF, afgelopen seizoen de nummer acht van de Elitesieren, zoals de hoogste competitie in Noorwegen heet. Sarpsborg en FC Groningen zijn geen onbekenden voor elkaar, in 2020 namen de noorderlingen spits Jørgen Strand Larsen voor 1,1 miljoen euro over van de Noorse club. Afgelopen zomer werd hij voor ruim 12 miljoen doorverkocht aan het Spaanse Celta de Vigo. 

Lundqvist is na de winterstop geheel uit beeld verdwenen in Groningen. Sinds het verloren uitduel met FC Volendam op 29 januari maakt de Zweed geen deel meer uit van de eerste selectie. Door de komst van winteraanwinsten als Johan Hove en Aimar Sher besloot trainer Dennis van der Ree dat de rol van Lundqvist uitgespeeld was. Sindsdien werkt hij zijn trainingen af bij het beloftenelftal van de club. 

Afgelopen seizoen verdween het perspectief van Lundqvist op een basisplaats ook al, waarna hij in de winterstop werd verhuurd aan het Griekse Panathinaikos. Lundqvist staat sinds 2019 onder contract in de Euroborg. FC Groningen nam de oud-speler van PSV destijds over van NAC Breda. In totaal kwam hij tot 63 wedstrijden voor de Groningers. Daarin scoorde Lundqvist acht keer en fungeerde hij vier keer als aangever bij een treffer. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Ik pleit ervoor om , als spelers worden aangetrokken, ze eerst een 3 maanden proeftijd moeten krijgen met een aanbetaling van de kopende club, bevalt het niet dan moet de verkopende club de speler terugnemen en het anbetaalde bedrag binnen 1 week terugstorten. Zo kan er een.hoop problemen met contracten worden voorkomen en is iederèèn tevreden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen