FC Groningen-trainer doet zeer gewaagde uitspraak: "Denk ik zeker"

15 maart 2023, 16:15
FC Groningen-trainer doet zeer gewaagde uitspraak:

Er wordt in Nederland reikhalzend uitgekeken naar de komende Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Het verschil tussen de eeuwige rivalen is momenteel drie punten in het voordeel van de koploper uit Rotterdam. De strijd onderin is net zo spannend. FC Groningen bezet op dit moment de voorlaatste plaats. Hoofdtrainer Dennis van der Ree is er echter van overtuigd dat zijn ploeg behouden blijft voor de Eredivisie.

FC Groningen eindigde in het afgelopen op de twaalfde plaats, op vijf punten van de achtste plek. Dat moest beter, vonden ze in het hoge noorden. Frank Wormuth werd aangesteld als de trainer die FC Groningen naar het linkerrijtje moest zien te loodsen. Maar onder de Duitse oefenmeester beleefde FC Groningen een rampzalige eerste seizoenshelft. Diens opvolger Van der Ree heeft het eveneens niet makkelijk. FC Groningen staat momenteel op de zeventiende plaats, met vier punten minder dan de veilige vijftiende plek.

Maar aan vertrouwen geen gebrek bij de opvolger van Wormuth. "Ja, dat denk ik zeker", reageert Van der Ree in gesprek met Voetbal International op de vraag of FC Groningen zich gaat handhaven. Een gedurfde uitspraak voor een trainer die voorlaatste staat. "Klopt, maar als ik kijk naar de stappen die we maken als team, de rol die de nieuwe spelers pakken, dan zie ik echt een omslag. Dat geeft mij de overtuiging dat we genoeg punten gaan pakken", vertelt Van der Ree. Dat lukte niet in de laatste twee competitieduels. Na de nederlaag bij Feyenoord verloor FC Groningen afgelopen zaterdag ook van AZ.

FC Groningen had, zeker na de nederlaag in Alkmaar, het gevoel dat er meer in had gezeten. Zo was Elvis Manu in de eerste helft nog dicht bij een treffer, maar raakte zijn inzet de paal. Manu is een van de nieuwelingen in de selectie. FC Groningen baarde eveneens opzien door Jetro Willems terug te halen naar de Eredivisie. Van der Ree is erg blij met hen. "Dat zijn jongens die veel hebben meegemaakt in hun carrière, die voelen de ernst van de situatie. De jonge spelers voelen die ernst ook, maar vinden het lastiger om dat te vertalen. Ze brengen ook een winnaarsmentaliteit met zich mee en hebben natuurlijk heel veel kwaliteiten. Ze zijn een grote aanwinst."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen