'FC Twente kreeg 'nee' te horen van architect Tourzege Vingegaard'

15 maart 2023, 09:57
'FC Twente kreeg 'nee' te horen van architect Tourzege Vingegaard'

FC Twente is nog altijd druk op zoek naar een opvolger van algemeen directeur Paul van der KRaan. Daarbij zou de club een lijntje hebben uitgeworpen naar Merijn Zeeman, die in het wielrennen actief is als ploegleider van Team Jumbo-Visma. De 44-jarige Zeeman zou echter hebben bedankt voor de eer. 

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Tubantia-journalist Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van zijn werkgever. "De naam van Zeeman is ook al langsgekomen", aldus Ten Voorde, "maar hij wilde nog niet." Toch zou de in het wielrennen zeer succesvolle Zeeman een overstap naar de voetbalwereld in de toekomst niet uitsluiten. "Ik geloof dat hij wel vereerd was, maar het nog iets te vroeg vond. Dat heb ik gehoord", vertelt Ten Voorde. 

Zeeman is niet geheel onbekend met de voetballerij. Zo heeft hij regelmatig contact met Manchester United-trainer Erik ten Hag. Tegenover de NOS legde de ploegleider vorig jaar uit wat hij daar aan heeft. "Iemand uit een hele andere sport, maar ik wilde van hem begrijpen: hoe kom jij tot tactiek? Wat is voor jou de essentie van jouw sport? Voordat jij een wedstrijdplan maakt, wat zit daar dan achter? Daar heb ik een aantal keer met hem over mogen spreken". 

Hoogtepunt

In het wielrennen is Zeeman uiterst succesvol met de Jumb-Visma-ploeg. Vorig jaar vormde daarin het absolute hoogtepunt in de geschiedenis van de ploeg toen de Deen Jonas Vingegaard de Tour de France op zijn naam schreef. Ook dit jaar hoopt de ploeg met Vingegaard en de Sloveen Primoz Roglic weer hoge ogen te gooien in de grote rondes. Roglic schreeft vorige week nog de Tirreno-Adriatico op zijn naam. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen