Ferdinand helpt Ten Hag een handje met uitspraken over twee begeerde middenvelders

4 maart 2023, 12:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als er spelers zijn die komende zomer een transfer willen maken naar de top van Engeland, doen ze er volgens Rio Ferdinand goed aan om te kiezen voor Manchester United. In gesprek met de BBC noemt Ferdinand de voorbeelden van Jude Bellingham (Borussia Dortmund) en Declan Rice (West Ham United), twee spelers die ook met rivaal Liverpool in verband worden gebracht. 

Ferdinand ziet dat Manchester United de weg omhoog heeft ingeslagen. Als een ranglijst wordt gemaakt op basis van alleen de laatste tien wedstrijden, zou Manchester United bovenaan staan en Liverpool achtste. Zondag treffen beide clubs elkaar. "Als je de ontwikkeling van beide teams op een grafiek uittekent, zie je dat Manchester United de weg omhoog heeft ingezet en dat Liverpool stilstaat. Ik zou niet zeggen dat Liverpool achteruitgaat, maar andere ploegen komen wel dichterbij en passeren ze misschien zelfs."

Lees ook: Ferdinand: "Ik denk dat Ten Hag verbijsterd was door wat hij aantrof"

"Als ik een speler als Jude Bellingham of Declan Rice was, dat zijn de meest begeerde Engelse middenvelders van het moment, en iemand vraagt me: 'Manchester United over Liverpool, wat wil je?', dan zou ik voor United gaan, ook als je mijn band met United buiten beschouwing laat", vervolgt Ferdinand. "Als je kijkt naar de samenstelling van de ploeg en hoe de trainers het doen, dan zou ik mijn geld zetten op United als je je afvraagt wie in de toekomst succesvoller wordt."

In het interview met de BBC spreekt Ferdinand ook zijn bewondering uit voor de werkwijze van Erik ten Hag op Old Trafford. "Hij doet het op alle terreinen geweldig", zegt de voormalig verdediger. "Of het nu gaat om tactische keuzes, het doorvoeren van wissels waarmee hij wedstrijden beïnvloedt of de grote keuzes die hij moest maken met betrekking tot supersterren als Cristiano Ronaldo en Marcus Rashford."

Lees ookTen Hag staat al boven Van Gaal: "Beter gepast in Ajax- of FC Barcelona-tijdperk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen