Feyenoord doet Ajax pijn in recordbrekende Klassieker in Johan Cruijff Arena

4 maart 2023, 18:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Feyenoord hebben zaterdagmiddag een bijzondere wedstrijd gespeeld. De twee clubs troffen elkaar in de Eredivisie Vrouwen in de Johan Cruijff Arena. Daar waren ruim dertig duizend (!) fans (33.742 tickets) aanwezig en dat betekende een record: nooit eerder waren er zoveel fans bij een wedstrijd van Nederlandse clubs in de Eredivisie vrouwen.

En de meer dan dertigduizend supporters kregen tijdens de pikante ontmoeting, waarbij anders dan bij de mannen wel 'gewoon' thuis- en uitsupporters welkom zijn, twee doelpunten te zien. Feyenoord opende de score vlak na de pauze en deed Ajax daarmee veel pijn. De Amsterdammers zijn nog verwikkeld in de titelstrijd met FC Twente, maar kunnen gezien de achterstand niet echt meer punten verspelen.

Eerder dit seizoen rekende Ajax nog wel af met Feyenoord, dat dit kalenderjaar nog niet won en met Jessica Torny door de slechte prestaties een nieuwe trainster kreeg. Lang kon zij niet van de voorsprong genieten in de goed gevulde Arena, want Ashleigh Weerden zorgde twee minuten later alweer voor de gelijkmaker: 1-1. Ondanks een veldoverwicht, konden de Amsterdammers de zege niet meer binnenhalen.

Voor Feyenoord betekende een gelijkspel in het hol van de leeuw een serieuze opsteker in een moeizame periode, terwijl Ajax ondanks het record flink zal balen: het kampioenschap wordt nu ongelofelijk moeilijk. Het oude bezoekersrecord stond overigens op een kleine vijftienduizend kaarten, die vorig jaar in mei over de toonbank gingen voor hetzelfde affiche in Rotterdam. Het wereldrecord is in handen van FC Barcelona, dat in Camp Nou tegen Real Madrid voor 91.553 toeschouwers speelde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen