Feyenoord krijgt dramatisch nieuws: debutant Geertruida valt geblesseerd uit

24 maart 2023, 22:37
Feyenoord krijgt dramatisch nieuws: debutant Geertruida valt geblesseerd uit

Feyenoord heeft een gigantische domper moeten incasseren vrijdagavond. Lutsharel Geertruida (22) raakte in de slotfase van het Nederlands elftal geblesseerd aan zijn hamstring. Na een sprint ging de debutant zitten bij het duel van het Nederlands elftal en moest direct worden gewisseld. Alles wijst op een hamstringblessure, waarmee hij normaliter enkele weken uit de roulatie ligt.

Het begon nog zo fraai voor Geertruida, die als centrumverdediger begon tegen Frankrijk. Door het wegvallen van Matthijs de Ligt had bondscoach Ronald Koeman de Feyenoorder doorgeschoven in het elftal. Als centrumverdediger, want Jurriën Timber was al de hele week de beoogde rechtsback. Lange tijd althans, want toen Frankrijk razendsnel op een 3-0 voorsprong stond in Parijs, wisselde Koeman Timber en Geertruida om van positie achterin.

Dat had effect, want Oranje kreeg verdedigend iets meer grip en ook Geertruida kon, ondanks een ongelukkige hoofdrol bij het derde Franse doelpunt, ook enig vertrouwen houden aan zijn spel na de dramatische openingsfase. In de absolute fase moest Geertruida een fout achterin van Oranje herstellen, terugsprinten, waarbij het in zijn hamstring schoot. 

Lees ook: Had de 1-0 van Griezmann eigenlijk niet afgekeurd moeten worden?

Daarmee zijn de druiven uiterst zuur voor Feyenoord, vooral omdat de actie waarbij Geertruida reddend moest optreden, uiteindelijk buitenspel bleek te zijn. De blessure bleef echter wel over de achterhoedespeler van de Rotterdammers, die eerder dit seizoen ook al met blessureleed kampte. Voor Arne Slot en de Rotterdammers is het te hopen dat de schade in de hamstring van Geertruida enigszins meevalt. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Nog meer in dat gore krachthonk hè, die spieren kunnen straks nergens meer tegen, en hebben kans om keer op keer geblesseerd te raken. Geen vervelende reacties graag 😁

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

Dat is het risico van spelers naar hun nationale teams laten gaan.

Jurgen
Link gekopieerd!
avatar

zuur nog zuurder dan de 4-0....

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Idd heel zuur

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Dit is een grote tegenvaller voor zowel Geertruida als voor Feyenoord, ontzettend jammer. Ik verwacht wel dat Slot een passende oplossing hier voor zal vinden. Nogmaals jammer. Het kan misschien nog wel meevallen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen