FIFA-legende 'The Beast' Akinfenwa maakt comeback in Engelse voetbal

11 maart 2023, 19:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Adebayo Akinfenwa keert terug op de Engelse voetbalvelden. De veertigjarige spits kondigde afgelopen zomer zijn pensioen aan na zes jaar voor Wycombe Wanderers te zijn uitgekomen, gaat Akinfenwa nu spelen voor Faversham Town. Akinfenwa werd vooral bekend door de videogame FIFA, waarin hij in meerdere edities de sterkste voetballer op het spel was.

De spits is vanwege zijn gespierde uiterlijk een opvallende verschijning in het Engelse voetbal.  Zelf reageerde Akinfena enkele jaren terug bij The Guardian op zijn enorme populariteit dankzij FIFA. "Soms is het verbijsterend voor mezelf. EA Sports deed ooit een enquête met welke speler mensen het liefst op FIFA speelden. Het was Lionel Messi of ik. En toen versloeg ik hem", zei 'The Beast' toen. 

Akinfenwa is al sinds 2004 actief in het Engelse profvoetbal en brengt bijna twintig jaar ervaring met zich mee. Met de terugkeer bij Faversham Town, dat uitkomt in de Isthmian League South East Division, is zijn pensioen dus van korte duur geweest. Tot dusver speelde Akinfenwa 483 professionele wedstrijden in het Engelse voetbal, de beresterke spits was hierin 133 keer trefzeker.

Manager Sammy Moore is er nu in geslaagd om de populaire spits vast te leggen en daar is de club dolblij mee, zo is te lezen op de officiële clubkanalen. Akinfenwa mocht in de wedstrijd tegen Lancing ook meteen in de basis beginnen, waarna de 171 aanwezige toeschouwers hem de volle eerste helft in actie zagen komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen