Finse miljardair mengt zich in overnamestrijd Manchester United

23 maart 2023, 19:11
Finse miljardair mengt zich in overnamestrijd Manchester United

Erik ten Hag wacht nog altijd op duidelijkheid over de toekomstige eigenaar van Manchester United. Volgens verschillende media zijn er nog drie partijen in de race om de aandelen van de Amerikaanse familie Glazer over te gaan nemen. Naast de al bekende biedingen uit Engeland en Qatar zou zich nu ook vanuit Finland een kandidaat hebben opgeworpen. 

De Finse ondernemer Thomas Zilliacus bracht donderdag zelf naar buiten dat hij een bod zou hebben neergelegd bij de zakenbank die namens de familie Glazer het overname-proces begeleidt. Zijn plan is om de helft van de aandelen over te nemen en de ander helft in handen te laten komen van supporters van de club. Voor drie dollar zou iedere supporter die dat wil toegang krijgen tot een app, waarmee gestemd kan worden over beslissingen. 

Zilliacus hoopt er met zijn bod voor te kunnen zorgen dat de club van Erik ten Hag niet in handen komt van een sjeik of een oligarch. 'Alle clubs zouden van de fans moeten zijn', schrijft hij in een verklaring. 'De club is in de huidige markt 3,9 miljard dollar waard. Als alle supporters meedoen, is dat nog geen zes dollar per persoon. Mijn groep zal de helft van het bedrag financieren, dus als iedereen meedoet is het nog geen drie dollar per persoon.'

Eerder werd al bekend dat de Brit Jim Ratcliffe met zijn bedrijf INEOS een tweede bod heeft neergelegd op de aandelen van de Glazers. Ook de Qatarese sjeik Jassim bin Hamad al Thani is nog altijd in de race. De uitkomst van de overnamestrijd is van groot belang voor Ten Hag. De nieuwe eigenaar zal onder meer moeten bepalen met welk bedrag de Nederlandse trainer komende zomer de transfermarkt op mag. Ten Hag zou naar verluidt in ieder geval een spits en een middenvelder willen toevoegen aan zijn selectie. Harry Kane en Jude Bellingham gelden daarvoor als droomkandidaten, maar zullen samen vermoedelijk meer dan 200 miljoen euro gaan kosten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen