Flinke dreun voor PSV: Benítez komt voorlopig niet in actie

1 maart 2023, 09:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een flinke domper voor PSV. Doelman Walter Benítez heeft op het trainingsveld een knieblessure opgelopen en kan daardoor voorlopig niet in actie komen. Dat meldt De Telegraaf en wordt bevestigd door Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Het zou gaan om een meniscusblessure. 

Een geblesseerde Benítez is al de zoveelste sportieve dreun die PSV na de winterstop heeft moeten incasseren. De Eindhovenaren waren er bij aanvang van de tweede seizoenshelft alles aan gelegen zo lang mogelijk op drie fronten te strijden, maar na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke naar Engeland werden er al vraagtekens geplaatst bij de sportieve ambities van de club. Die hebben de voorbije weken een flinke knauw gekregen. PSV heeft in de competitie zes punten minder dan koploper Feyenoord en werd vorige week door Sevilla uitgeschakeld in de tussenronde van de Europa League. 

De zure nasmaak van de Europese uitschakeling speelde PSV afgelopen zondag deels van zich af door met 3-1 te winnen van FC Twente. Maar trainer Ruud van Nistelrooij en zijn manschappen hebben niet lang kunnen genieten van die overwinning. Volgens De Telegraaf raakte Benítez deze week geblesseerd op het trainingsveld. De doelman zou inmiddels al geopereerd zijn, maar het is nog niet duidelijk hoe lang hij buitenspel staat. 'In de regel staat voor zo'n ingreep een herstelperiode van zes weken. Als dat opgaat in het geval van Benitez zou de topper tegen Ajax van 23 april haalbaar kunnen zijn voor de Argentijnse goalie', schrijft De Telegraaf

Benítez maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van OGC Nice naar PSV. De Eindhovenaren hadden een jaar eerder Joël Drommel nog overgenomen van FC Twente, maar Drommel beleefde een teleurstellend debuutseizoen in het Philips Stadion. Benítez werd meteen na zijn komst gebombardeerd tot eerste keeper. De komst van Benítez moest ervoor gaan zorgen dat PSV minder tegentreffers zou incasseren, maar ook dit seizoen krijgt de club veel doelpunten tegen. In 35 wedstrijden in alle competities moest Benítez 43 keer vissen. 

Lees ook: Twijfels bij keuze PSV: "Hij was een betere keeper geweest"

De komende wedstrijden is het aan Drommel om het Eindhovense doel schoon te houden. Om te beginnen donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de kwartfinale van de KNVB Beker. Door de blessure van Benítez krijgt Drommel de kans om zich in de kijker te spelen. Volgens De Telegraaf kon de doelman zich vorige maand al verheugen op de interesse van meerdere buitenlandse clubs, maar wilde PSV hem niet laten gaan, 'juist voor dit situaties'. 'Komende zomer hoopt Drommel (26) alsnog te verkassen, omdat hij op zijn leeftijd een langdurige periode als reservedoelman niet ziet zitten', klinkt het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slecht bericht voor PSV, dit is competitievervalsing. Alle clubs moeten op hun sterkst zijn om de competitie zp goed als mogelijk af te kunnen sluiten.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus een blessure vind jij al competitie vervalsing? 😂😂😂

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ikkejaja, blessure met het gevolg uitvallen van een speler vind ik een competitievervalsing, zelfde gedlt ook voor een Rulli als ie uit zou vallen......

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vervalsing is iets anders hoor maar okay .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen