Harde woorden voor Ronald Koeman en Kenneth Taylor: 'Dat wordt nog wat'

27 maart 2023, 09:49
Harde woorden voor Ronald Koeman en Kenneth Taylor: 'Dat wordt nog wat'

Hugo Borst heeft tijdens en na de wedstrijd tegen Frankrijk niet bepaald genoten van de rollen van Kenneth Taylor en Ronald Koeman. De analist zag Oranje met 4-0 verliezen in Parijs en keek met open mond naar de keuze van Koeman om Taylor op te stellen. Ook in aanloop naar de wedstrijd tegen Gibraltar verbaasde Borst zich.

Taylor mocht tegen Frankrijk in de basis beginnen, maar werd na een half uur spelen al vervangen door Wout Weghorst. Zo werd het een bijzonder pijnlijk basisdebuut voor de middenvelder van Ajax, die zijn vierde interland namens Oranje speelde. 'Driekwart Nederland vindt Kenneth Taylor niet geschikt voor het Nederlands elftal', schrijft Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Toch stelt Ronald Koeman hem op. Dat zou je sterk kunnen noemen: tegen de verdrukking in je eigen overtuiging laten prevaleren. Maar waarom ben je overtuigd van de voetbalkwaliteiten van Taylor? Zelfs in een bloedvorm is hij geen buitencategorie.'

Lees ook: Keiharde kritiek op Koeman: 'Ik kan die term niet meer horen'

Zondag schrok Borst vervolgens van de kritische houding van Koeman, die zijn spelers voor de wedstrijd tegen Gibraltar niet spaarde. 'Koeman noemde zelfs namen. Maar in eigen boezem ging zijn hand niet. Achteraf zou hij Frankrijk niet anders hebben bestreden. Tja, dat kun je standvastig noemen, maar adjectieven die je er ook op kunt plakken: stuurs, hardleers, naïef. Eerlijk gezegd vind ik zijn keuzes onbegrijpelijk voor iemand die in het echt boerenslim is. Dat wordt nog wat. Tijdens het EK in 2024 komen we Frankrijk tegen. Ik wens deze natie dan heel veel succes met een bondscoach die een selectie als deze zo onbeschermd uit de loopgraven laat klimmen.'

Nederland - Gibraltar

Maandagavond (20.45 uur) krijgt Oranje in De Kuip de kans om de pijnlijk nederlaag van afgelopen vrijdag enigszins weg te poetsen. De manschappen van Koeman spelen tegen het nietige Gibraltar, dat zijn eerste wedstrijd met 0-3 verloor van Griekenland. Het is de vraag of Taylor dit keer wederom in de basis staat. Mats Wieffer van Feyenoord lijkt zich, mits hij fit is, kunnen voorbereiden op een plekje aan de aftrap. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend. Het is niet duidelijk of dat eventueel ten koste gaat van Marten de Roon, Georginio Wijnaldum of Xavi Simons. Denzel Dumfries en Matthijs de Ligt lijken terug te keren in de basis.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo kijk je vanuit het buitenland naar de Europa League-finale

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
avatar

Koeman na het volgende echec vervangen KNVB.

TonnieHudepol19
Link gekopieerd!
avatar

Zn opvolger zat vrijdag al op de Tribune . Arsene Wenger.

KROTJE
Link gekopieerd!
avatar

Hoi, goed nieuws. is te hopen.

KROTJE
Link gekopieerd!
avatar

Dus toch. Die Taylor is ongeschikt voor top voetbal, bij Oranje en ook bij Ajax niet. Onbegrijpelijk dat Ajax hem steeds opstelt terwijl zij betere spelers dan Taylor hebben.

TonnieHudepol19
Link gekopieerd!
avatar

Hoe krijgt Koeman het in zn Harsens om Taylor in de basis te Zetten.? Over het paard getild jochie dat bij Ajax al wekelijks achter de feiten aan loopt. Het verschil in Handelings snelheid met de Fransen was schrikbarend. Misschien moet Koeman maar van plaats verwisselen met zn Broer.

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

De media analisten willen weer scoren blijkbaar . Ze vallen weer over elkaar heen om oranje en vooral koeman af te kraken . We hebben gewoon te weinig kwaliteit . Dus dan maakt het niet uit wie er speelt ,en welk systeem .

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

mwah zonder noa lang wordt t niets hehe

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen