Hartman verkoos interlandcarrière ander land bijna boven Oranje

23 maart 2023, 16:02
Hartman verkoos interlandcarrière ander land bijna boven Oranje

Voor Quilindschy Hartman gaat het heel snel allemaal dit seizoen, deze maand werd de linksback nog opgeroepen voor de voorselectie van het Nederlands elftal en uiteindelijk kwam hij in de selectie van Jong Oranje. Het had niet veel gescheeld of de Feyenoorder had niet in het oranje, maar in het blauw van Curaçao gespeeld.

Remko Bicentini, bondscoach van Curaçao, had Hartman bijna binnen voor het Caribische eiland. "Hij zou vorig jaar al bij ons zijn, maar raakte toen geblesseerd", zegt de trainer tegenover De Gelderlander. "Nu zou hij alsnog meegaan, maar toen brak hij door bij Feyenoord en opeens zat hij in de voorselectie van Ronald Koeman."

Het werd niet het 'grote' Oranje voor Hartman, maar een debuut in de definitieve selectie van Jong Oranje. De linksback kwam nog nooit voor de nationale jeugdploegen uit van Oranje. "Geweldig voor zo'n jongen, dan steun ik hem", geeft Bicentini aan in de krant.

Lees ook: 'Oorzaak virusinfectie Oranje bekend: kipkerrie is de boosdoener'

Geertruida ook een andere achtergrond

Lutsharel Geertruida had net zo goed voor Curaçao kunnen uitkomen, al is het volgens Bicentini logisch dat spelers wachten op hun plek bij het Nederlands elftal. "Dat geldt voor veel jongens met wortels in Curaçao. Zij houden lang de boot af, hopend op Oranje. Voor sommigen is dat terecht, zoals Geertruida die daar nu voor het eerst is opgeroepen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen