Het bizarre verhaal van de Argentijnse Italiaan Mateo Retegui

25 maart 2023, 18:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Italië begon donderdag met een 1-2 thuisnederlaag tegen Engeland aan de kwalificatiecyclus voor het EK van 2024. Lichtpuntje aan Italiaanse zijde was het debuut van Mateo Retegui, die voor de enige treffer van La Squadra Azzurra zorgde. 

Retegui is namelijk geboren in Argentinië en vertoont ook in dat Zuid-Amerikaanse land zijn kunsten. Topclub Boca Juniors verhuurt de 23-jarige spits momenteel aan Club Atlético Tigre. Voor die club scoorde hij dit jaar zes keer in acht duels, wat hem op een verrassende oproep van de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini kwam te staan. Eén van zijn grootouders is Italiaans, waardoor Retegui in actie kan komen voor de regerend Europees kampioen. 

Donderdag debuteerde hij dus met een treffer tegen Engeland in de Italiaanse basis. "Hij is nu vier dagen bij ons geweest en weet nog niets over het Europese voetbal", vertelde Mancini na de wedstrijd. Hij zag Retegui in de eerste helft dan ook worstelen met de Engelse defensie. "Na rust kwam hij anders voor de dag", zag de bondscoach echter. "Hij bewoog beter en pikte zelfs een doelpunt mee."

Aandacht uit de Serie A

Mancini heeft met het selecteren en opstellen van Retegui de ogen van verscheidene Serie A-clubs geopend, zo blijkt. Op de Argentijnse radio onthulde Sergio Massa, Minister van Economische Zaken en bevriend met de directie van Tigre, dat zich inmiddels vijf clubs gemeld hebben voor zijn diensten. "Minstens vier daar van komen uit Europa", vertelde Massa daarbij. Italiaanse media weten te melden dat zowel AC Milan als Internazionale meer dan bovengemiddelde belangstelling heeft. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen