Jeroen Stekelenburg komt met opheldering: "Kipkerrie hoeft niet meer trending te zijn"

24 maart 2023, 20:39
Jeroen Stekelenburg komt met opheldering:

Jeroen Stekelenburg heeft twintig minuten voor de aftrap van de wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland onthuld waarom vijf internationals naar huis zijn gegaan. Niet kipkerrie, maar een buikgriepvirus is de boosdoener.

Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen verlieten donderdag vanwege ziekte het trainingskamp van het Nederlands elftal. Al snel deed het gerucht de ronde dat kipkerrie de problemen had veroorzaakt, maar later op de dag werd duidelijk dat de ware oorzaak nog niet bekend was.

Die duidelijkheid is er volgens Stekelenburg nu wel. "Er is een officiële mededeling uit het Nederlandse kamp dat het gaat om een buikgriepvirus, dus geen bedorven eten. Het woord kipkerrie hoeft niet meer trending te zijn op Twitter. Het is een buikgriepvirus. Daarom zijn er gisteren vijf spelers uit het Nederlands kamp zijn vertrokken", aldus de verslaggever bij de NOS.

Ronald Koeman liet donderdag tijdens het persmoment richting het duel met Frankrijk al weten dat kipkerrie waarschijnlijk niet de boosdoener was. "Dinsdag waren meerdere stafleden al niet fit", zei de bondscoach, die verder niet wilde speculeren over de oorzaak.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen