Juventus dompelt Dumfries en De Vrij in rouw: Europees voetbal in zicht

19 maart 2023, 22:51
Juventus dompelt Dumfries en De Vrij in rouw: Europees voetbal in zicht

De Derby d'Italia tussen Internazionale en Juventus is zondagavond geëindigd in het voordeel van de bezoekers uit Turijn. Juventus won met 0-1 van de ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij, waardoor Europees voetbal steeds realistischer wordt voor de Oude Dame. Momenteel staat Juventus zevende.

Met het besluit om vijftien punten in mindering te brengen leek Europees voetbal heel ver weg, maar de afgelopen weken vond Juventus de weg omhoog. De club won vijf van de laatste zes competitiewedstrijden en bewees ook mee te kunnen tegen Inter. Het verschil zat 'm in de zuiverheid: Inter waagde meer doelpogingen, maar de enige serieuze kans van Juventus leverde halverwege de eerste helft een doelpunt op.

Filip Kostic knalde de bal diagonaal in de rechterhoek. De arbitrage bekeek of er sprake was van een strafbare handsbal van Adrien Rabiot en/of Dusan Vlahovic in de opbouw en oordeelde dat daar geen sprake van was. In de tweede helft hield Juventus de voorsprong vast.

Inter zocht weliswaar de aanval, maar creëerde weinig grote kansen. Door de nederlaag staat Inter twee punten achter nummer twee Lazio; van de laatste vier wedstrijden verloor Inter er drie.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen