Koeman: "Dat vind ik een tikkeltje overdreven, maar Rafael mag dat zeggen"

20 maart 2023, 16:53   Bijgewerkt: 20 maart 2023, 18:03
Koeman:

Ronald Koeman is niet van plan om het Nederlands elftal om Xavi Simons heen te bouwen. Dat was een suggestie die Rafael van der Vaart kortgeleden bij Studio Sport deed en zondagavond herhaalde.

"Ik vind hem op dit moment de allerbeste speler die Nederland te bieden heeft. Als ik Ronald Koeman was, zou ik een elftal om hem heen bouwen. Absoluut. Niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar op basis van zijn talent", zei Van der Vaart over Simons, die dit seizoen goed was voor zestien doelpunten en acht assists in 38 officiële wedstrijden.

Koeman heeft de uitspraak van Van der Vaart over Simons meegekregen. "Dat vind ik een tikkeltje overdreven, maar Rafael mag dat zeggen. Hij houdt wel van dat soort types, dat is wel bekend", reageerde de bondscoach maandag tijdens een persmoment op de woorden van de oud-middenvelder.

"Simons is wel een groot talent", ging Koeman verder. "Hij is heel belangrijk voor PSV, ook qua rendement. Hij kan op meerdere posities spelen en geeft schwung aan het elftal. Dat is goed en leuk om te zien. Er zijn best wel een aantal dingetjes waarvan ik denk: dat moet hij nog een beetje veranderen. Maar hij is jong en daar ga ik nog wel met hem over praten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen